Till Salu

Till Salu – Tingeling e Camaro M – Lancelot

Jag har hittat den mest PERFEKTA lösdriften för mina hästar ute i Södra Åreda, ibland ska man ha tur! Nu har jag alltså både Fia och Monarch på samma ställe. Med det menar jag inte i samma hage, även jag vet om det där med blommor och bin 😉 Så Monarch går tillsammans med 2 valacker och det går verkligen super – känns så otroligt skönt! Imorgon hoppas jag att jag får ett litet paket på posten med borstar och en större grimma (den Jonas köpte var i minsta laget så den får Fia) så att jag kan börja hålla på med min ädelsten!
___
På gården finns ett 3 årigt sto efter Camaro M till salu som jag tänkte flagga lite för då jag är väldigt förtjust i Camaro M själv, har dessutom gjort Millegarnes hemsida tillsammans med min MYCKET GODA VÄN Åsa Blom <3

TINGELING f 2008 regnr: 04-08-3054
e Camaro M – Lancelot (KPWN) – Lavall I.
Tingeling är ett brunt sto född 2008 som alltså ska gå 3årstest i år, i Tingsryd för er som är nyfikna att komma och kolla. Jag kommer att vara med och löshoppa henne på torsdag så först efter detta kan jag uttala mig om hoppförmåga och talang. Med tanke på stammen så borde hon kunna hoppa, men om det var så enkelt så skulle alla ta fram otroliga hopphästar! 😉
Tingeling är lite åt det grövre hållet, välbenad och korrekt från sidan. Hon har en något kort hals, men den är välformad och välansatt. Hon har en välmarkerad manke, något kort rygg och ett långt sluttande kors. Har faktiskt inte sett henne röra på sig i något bedömbart skick, så återkommer med detta efter torsdag. Detta är en otroligt vänlig själ!

*Ser man på hennes stamtavla så är det inte alls mycket fullblodsinslag, knappt något alls. Låångt bak på moderns sida finns fullblodsinslag men annars är det ont om det. Hingstarna som används fram tills nu har inte varit av de lättare slaget, vilket kan förklara varför hon är rätt så grov i typen. Skulle jag köpa det här stoet skulle jag lägga en hingst av det lättare slaget på henne, kanske med angloinslag (ex INSCHALLAH relaterade hingstar). För att försöka komma ifrån ”pansarvagns” typen. Att hon är grov i typen behöver dock inte betyda att hon inte är lätt att rida, men hon faller ifrån den mer moderna typen av hopphäst.*

STAMTAVLA
CAMARO M, skimmel f 1996, e Calido ILandgraf ICalypso II
Camaro M ligger högst i BLUP-index av nu levande verksamma hingstar i Sverige. Camaro M är förärvningssäker, han ger sin avkommor bra typ, storlek, mycket bra gångarter och fantastisk hoppförmåga.” citat Millegarnes hemsida.
Camaro har gjort ett stort intryck på den svenska hoppaveln med flera framgångsrika avkommor i sporten. Bland de framgångsrika avkommorna kan nämnas Her Courchevel, som tävlar internationellt, och Carmelin som tävlades framgångsrikt av Daniel Zetterman. Her Courchevel vann sitt 3årstest 2004 i hoppning.
Camaro M har 130 visade avkommor på 3årstest, där ett flertal har belönats med hopputmärkelse. Nämnas bör Camaro avkomman Bonny M (2006) som fick 10-10 vid sitt genomförande 2009 i Tingsryd.
Camaro M höjdes 2007 till värdebokstav A.

LANCELOT (KWPN), brun f 1993, e Voltaire – Nimmerdor
Det är nog inte alltför många som är bekanta med hingsten Lancelot. Han är en holländsk hingst som verkar på Irland. Han är efter den välkända KWPN hingsten Voltaire som haft mycket stort inflytande på hoppsporten med 40 godkända söner.
Voltaire ansågs vara en mycket försiktig hoppare och skulle helst läggas på ston som var modiga och ”lite heta i planeten” för bästa resultat. Bästa korsning sägs vara de som kommit ur ett Nimmerdor sto. Morfar är ingen mindre än Nimmerdor. Han borde tala för sig själv i hopphästsammanhang.
Lancelot har placeringar upp till 1.50 hoppning. Han har tagit ett guld i juniorlandslaget och har många segrar och placeringar på junior och young rider nivå. 2009 var Lancelot den enda hingsten på Irland som hade 2 avkommor i Meydan Cup. Avkomman Tristan vann tillsammans med sin amerikanska ryttare Nicole Shanhnan Simpson förklasserna till VM i Kentucky. De flesta av hans avkommor är exporterade till USA. Ryttare som Marco Kutcher och Peter Wilde har Lancelot avkommor som de tävlar på Grand Prix nivå.


Detta har jag alltså tagit reda på själv, det är min uppfattning av stoet. Det är alltid lättare att skaffa sig en egen uppfattning. När man köper häst – ÅK PÅ MÅNGA HÄSTBESÖK!! Det är svårt att marknadsföra en häst man sett växa upp på ett opartiskt sätt då man ofta ser sin egen hästs positiva sidor före de negativa. Så mitt tips är att åk och kolla på MÅNGA hästar innan du bestämmer dig, även om den första hästen är PRECIS den hästen du vill ha. Om något så ger det dig en erfarenhet och det hjälper alltid att titta på många olika sorters hästar! 🙂

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.