Häst

The king has returned!

En mycket trevlig och lyckad helg i Halland är till ändo!

Först släpade (hehe 😉 ) jag mig till Agrocenter i Falkenberg för Connemara Västs årsmöte samt en föreläsning av Tom Mac Lochlainn om hans bok ”The Moycullen Men” (som jag naturligtvis köpte). MYCKET lärorik och intressant föreläsning, många nya idéer och tankar i huvudet när jag rullade därifrån vid 3 snåret.

Jag blev invald som suppleant i Connemara Västs styrelse, samt webmaster. Mycket trevlig att jag får detta förtroende! Träffade både gamla och nya bekanta på årsmötet, alltid lika kul att träffa bland andra Nina, Colleen, Madde B och Lotta. Och alltid lika roligt att träffa nya ansikten! Summa summarum – MYCKET trevlig tillställning!

Jag tillbringade lördags eftermiddagen hos min goda vän Jannica, hennes Jonas och Jannicas föräldrar. Jag fick god mat, trevligt sällskap – och storstryk i spelet besserwisser 😉

På söndagförmiddagen låg jag och Jonas (Jannicas Jonas) och tittade på nyheterna och skrattade åt meningslösheter egentligen, medan Jannica var iväg och höll en foderföreläsning.

Vid 10:00 styrde jag Passat och Kylinge kärran mot Halmstad för att plocka upp världens kanske bästa pojkvän som med sitt BE-körkort skulle köra hela ekipaget + häst från Skåne till Växjö.

Vi kom till Ängelsbäck vid strax efter 11 och jag var självklart inne i stallet och pussade på Fnorcan (Ö Orcan), det är viktigt det! Sen åkte jag, Jonas och Jörgen upp till Killeröd där Monarch gick med de 21 andra hingstarna. Jag måste erkänna att hjärtat slog lite över det normala under hela resan ner till Skåne. Skulle jag få tag i Monarch? Skulle han ha glömt helt hur det var att gå i grimma? Skulle vi få ut honom ur hagen? Frågorna var många i mitt lilla huvud. Men som vanligt så överraskar han.
Jag väntade, för säkerhetsskull, på att Jörgen skulle komma till hagen så att om jag fått ett misslyckat fångstförsök så kunde Jörgen hjälpa till.

Tror ni att det var svårt?! Nä, såklart inte. Världens bästa Valorous Monarch stod så snällt och lät sig bli tillfånga tagen. Om än något motsträvigt så gick han med mig före och Jörgen efter upp till grinden, tätt följd av bästa kompisen Önnarps Saturnus som såg väldigt ledsen ut när grinden stängdes bakom Monarch och han fick gå tillbaka till de andra. Efter vissa meningsskiljaktigheter vid grinden så klev faktiskt Monarch ut ur hagen och tryggheten och följde snällt efter mig (och havrehinken) mot transporten. Väl framme vid transporten satte han en hov på rampen medan Jörgen lyfte i bakändan. Snipp, snapp, snutt så var Monarch inne i transporten. Tog väl kanske 2 minuter. Jörgen och Jonas stängde igen och sen rullade vi mot Växjö.
SÅHÄR ENKELT SKULLE DET ALLTID VARA!

Monarch stod som ett ljus hela vägen i transporten. När vi kom fram stod han till och med och väntade i transporten helt stilla i nästan 20 minuter. Duktiga han. Med darriga ben klev han sedan av rampen på sitt nya hem, hos Lova och Niklas i Thorsta. Han följde snällt efter mig ut i lösdriften – och resten, ptja, är historia. Han blev direkt bästa kompis med hagbefälet då han mest var intresserad av att äta… Det fanns, tack gode gud, mat även på det nya stället 🙂

Jag är så stolt och lättad över hur lätt det gick. Underbara, egen uppfödda VALOROUS MONARCH.

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.