Häst

Min hjärtevän

Idag på föreläsningen berättade läraren att hennes kollega brukade fråga sina patienter vem deras ”hjärtevän” var som genuslös fråga om partnerskap.

Monarch, du är min hjärtevän. Idag fick jag ÄNTLIGEN min rosa hovkrats (!!) samt diverse annat, som en ryktsten (välbehövligt om man frågar Philadelphia som inte ser klok ut just nu). Där var även en liten borste och en ny grimma till Mr Bighead a.k.a Monarch. Grimman passade fint och Monarch gick snällt med mig ut ur hagen mot boxen. Efter viss övertalning så gick han även lugnt in o boxen och försökte pilla i sig lite pellets.

Jag började borsta honom med en piggborste överallt. Verkligen överallt. Han hade ett par små sår i ena ljumsken, men de såg faktiskt redan läkta ut, bara en torr sårskorpa ovanpå, inte mycket att hetsa upp sig över. Säkert LaCoste a.k.a Lasse som har smakat lite på honom! Monarch har alltid tyckt om uppmärksamhet, såsom borstning eller att bli kliad på exakt rätt ställe. Det sitter fortfarande i. Han njöt i fulla drag, med uppdragen överläpp och lutade sig mot piggborsten. Måste vara skönt att bli borstad för första gången sen Juli 2010! Låter inte klokt, men han har gått på lösdrift sedan dess och jag har faktiskt inte borstat honom alls.

Jag var lite avvaktande med att knäppa loss honom i boxen om han, mot förmodan skulle ”make a run for it” och ta sig ur och prata lite med damerna som gick i lösdriften precis bredvid. Så det säkra före det osäkra, men nu i efterhand så hade jag nog lugnt kunnat knäppa loss honom för han var heeelt cool. Gnäggade inte ens utan stod och spejade ut mot stona och resten av gården.

När jag hade borstat av Monarch ordentligt så försökte jag leda tillbaka honom till lösdriften. Där var vi inte heller riktigt överens. Monarch tyckte inte alls att vi skulle gå o ställa oss i hagen. Jag försökte förklara för Monarch att så fort det slutar att vara så-halt-att-jag-bryter-mina-ben-om-du-så-mycket-som-rycker så ska vi gå ut på promenader 🙂 Efter en liten stund så lyckades jag övertyga Monarch om att han skulle gå in i hagen.

Då gav jag mig på Fia istället. Haha, hela hon är en pälsboll! Hon har försökt klia av sig sin enormt tjocka päls, vilket har resulterat i att det mesta sitter fast i stora sjok som man får dra loss. Hon ser verkligen vanvårdad ut – haha. Skämdes lite i början. Men det blev mycket bättre när jag hade lyckats riva av hälften. Mina fina avkommor!

Det kommer förhoppningsvis en familj och tittar på Fia på måndag, de skulle kommit imorgon men kunde inte få till det så det blev måndag istället.

Helgen ska spenderas på Örsholm med Åsa! <3

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.