Häst

Det mest värdefulla jag har…

Självklart är hästarna själva det mest värdefulla jag har. Men jag har många mycket speciella saker som jag har ”ärvt” på ett eller annat sätt. De är faktiskt de mest värdefulla sakerna jag har och jag kommer ALDRIG att sluta att använda dem.

Först och främst är det Grafits hingst-träns. Om det är något jag verkligen vårdar ömt så är det hans träns. Jag fick det med honom när jag köpte honom 2006 och han hade det på sig vid varje utställning samt vid fotografering. Har många bilder på Grafit i sitt fina hingst-träns. Det är ett mycket gammal träns, vad jag har lyckats luska fram så har Brolins köpt det på Irland för många år sedan. Ena ponchon på sidan är tillbucklad och nosgrimman fattas men annars är tränset komplett med ”hästskobett”. Bettet var egentligen påtok för långt för Grafit men det funkade. Meningen är ju såklart att Monarch en dag ska ärva det 😉

När jag var hos Emelie Brolin och jobbade så fick jag 2 st ländtäcken, ett som Grafit har vunnit och ett som Juno Rory vann 1998 – Ingdams PonnyCup. Dessa två vårdar jag också otroligt ömt. Tillsammans med 2 schabrak som jag fick av Emelie från ponnytiden. Jag har även en massa gamla täcken som är Grafits. Allt från tunna bomullstäcken till tjocka ylletäcken. Tyvärr så är Monia för LITEN för att använda dem! Så jag får vänta tills Monarch blir större så ska han få ärva även dem.
Jag är faktiskt väldigt förtjust i gamla saker, speciellt sådana saker som har koppling till Brolöten.

Jag har ett träns som Grafit hade under tiden jag kunde rida honom. Tyvärr så har Monarch redan som 2 åring (!!) vuxit ur det. Grafit hade ett PONNY huvud, han hade storlek ponny i allt. Monarch har redan storlek COB.. Monia kunde inte ha Grafits träns, det var alldeles för litet. Men det är sparat! Jag älskar det tränset som är svart med bred nosgrimma och vitt foder. SNYGGT!

Annars vet jag faktiskt inte. Det är mest Graffes grejer som är ovärderliga för mig.

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.