Häst

En hel kväll i Åstorps ridhus!

Det blev som så att jag gjorde en spontan utflykt till Getinge och min kära vän Jannica (& Jonas) över helgen. Vi bestämde att vi skulle åka ner till tävlingarna i Åstorp där Emelie skulle starta Briman – och det måste jag ju se!

Första gången jag såg Briman var han typ 2-3 o Emelie oroade sig om huruvida han någonsin skulle sluta växa 😉

Emelie har varit min stora idol inom dressyren i de senaste 12 åren!
Emelie sa att hon inte red i går därav de fattiga 61,9% i St George. Hon lovade att rida bättre idag – vilket hon gjorde men …

När Emelie precis har ridit in så är det någon som skakar en matta i kafeterian i ovandelen av ridhuset på kortsidan – detta såg ju tyvärr Briman som sedan inte kunde sluta titta…
Tyvärr resulterade det i en mycket spänd Briman som nu blev lite av en svan.. Emelie red dock ordentligt men fick lite väl dåligt betalt för sin ritt, typ 61% igen. De brukar iaf ligga 65% i de klasserna.

Kul notis – Jennie Larsson, beridare på Lövsta, utgick i båda klasserna idag för att hon glömt programmet …

Man kan diskutera arbetsformen på en utav hästarna på framridningen. Den reds och drevs i rollkur … När samma häst kom ut från banan så var den helt vit av lödder på HELA bogen … Går ju att diskutera hur detta hamnade där … Och att ryttaren, känd sådan, borde ha bättre koll … Samma ryttare SPÖADE med hjälp av sin hästskötare sin dåvarande häst i ridhuset på Strömsholm när jag för många år sedan promenerade med Contact i samma ridhus.

Dressyr är en spännande sport. Vi såg allt ifrån halter som blev till ryggningar till terra-terr och mycket mycket mer! Jag missade dock Zuidenwind men ryktet säger att han var som en fiolsträng 🙂

20110326-220846.jpg (varning för Iphone kvalité !)

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.