Häst

Hovslagare !

Idag har hovslagare Johan varit ute och verkat både Monarch och Fia!

Jag trodde att Fia skulle vara värst, med tanke på att vi aldrig har klippt i hennes hovar utan jag har bara håll efter dem med raspning. Hennes hovar har växt så otroligt långsamt vilket även Johan påpekade, det fanns liksom inte så mycket att ta.
Fia var snäll, riktigt snäll för att vara första gången så det lönar sig alltså att börja i tid 😉

Monarch, å andra sidan, som blev verkad första gången när han var 1 månad och sedan har det rullat på, han var hingst helt enkelt. Ville inte alls stå snällt när Johan försökte verka honom. Monarch hade betydligt mer att ta bort. Men han var väl hyfsat snäll, jag har varit med om värre!

Så nu är jag 750 kr fattigare och båda hästarna har fina fötter!

Jag minns när vi skulle lära oss att verka hästhov i skolan. Ena tjejen grät och den andra vågade inte gå in i salen, eftersom det var avkapade hästben vi fick börja på för att sedan försöka verka nån gammal snäll travhäst. Jag lärde mig nog nästan mest om verkning på Önnarps, och det är betyyydligt lättare med en hovtång än med klinga och klubba !

När jag hade Grafit så lärde hovslagare Odd mig att sköta hans fötter lite själv, eftersom de skulle verkas och fixas så ofta. Även om det är många år sedan så sitter det ju i för jag tror jag har verkat iaf en häst om året sedan dess 🙂

Jag hade gärna blivit hovslagare, om det inte vore för att min rygg aldrig skulle palla trycket!

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.