Häst

Valorous Monarch, 2 år!

Onsdagen den 15 April, kl 12:10 stod den här vingliga lilla krabaten i hagen för första gången. Det är helt ofattbart att det redan har gått 2 år sedan han föddes, sedan jag såg honom för första gången. Detta var kärlek vid första ögonkastet, min lille päronskrutt! Han såg så liten och skör ut med sina långa, långa ben. Sen var han ju nästintill helt dränkt i lera också. Fast det kan vi ju tacka mamma Monia för som valde den absolut lerigaste delen av hagen…

Idag fyller alltså Monarch 2 år och det firade vi med att rykta av en massa päls med piggborsten och så stoppade vi ett bett i munnen och hade träns på oss för första gången. Han var så duktig! Jag stod ute i hagen och ryktade honom med piggborsten. Sedan satte jag på honom grimman och sedan gav jag honom lite pellets att tugga på och vips så hade han ett bett i munnen och ett nackstycke bakom öronen 🙂 . Det gick hur bra som helst, självklart stod han och tuggade och tuggade och gapade men han var helt lugn hela tiden och försökte inte ens att flytta på sig. Vi gick runt lite i cirklar med tränset på. Det enda han gjorde var att försöka dra av sig tränset – emot Jonas 😛 för han blev inte lika arg över att få ett ponnyhuvud med hårda kanter i ansiktet… 😉

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.