Häst

Min förstfödde!

Monarch börjar bli en stor kille, det är inte klokt va tiden skenar iväg.

Idag var jag och Jonas ute i stallet i vårsolen. Mätaren i bilen sa 19,5 grader varmt, helt sanslöst va skönt att våren äntligen är här! Jag tror att mina ponnyer känner samma sak som båda har brottats med en 1,5dm tjock vinterpäls, kanske då speciellt jobbigt för Fia.

Fia fick en så otroligt tjock päls sedan i november och det kändes inte som om den någonsin skulle sluta att växa. Den pälsen blev inte helt oväntat ofantligt tjock och Fia har haft väldiga problem att få av sig all päls som har korvat sig i stora tussar. Jag SLET, med betoning på SLET av henne de sista tussarna i fredags. Hon såg verkligen ut som en vanvårdad pudel! Skämdes ju ögonen ur mig. Men nu är hon så fin så fin. Det kommer bli svårt att skiljas från henne, för hon är söt som socker. Notera den VITA manen. Hon är jättestickelhårig och manen är nästan kritvit precis i mankammen! Sötaste Fia 🙂

Monarch fick sig en ordentlig ryktning han med. Han njuter i stora drag. Står bara och myser och tycker om all uppmärksamhet och vill väldigt gärna stå så nära som möjligt så att han kan stå och snosa i mina kläder eller i mitt hår – precis som fadern han aldrig fick träffa. Känner igen så mycket i Monarch från Grafit och jag är verkligen jättenöjd med den individ jag har avlat fram alldeles själv. Han är lugn, trygg och cool – precis som de ska vara. Jag är helt nöjd med hur han utvecklas faktiskt. Tycker han ser riktigt fin ut. Vi höftade lite på hans höjd idag, kan han vara 135-138 cm kanske. Han är inte så mycket mindre än Monia.
Monarch fick på sig ett träns med bett idag och, guess what, inte en min. Han fick lite pellets medan jag stoppade in bettet sen stod han där med bettet i munnen och tränset på. Inga som helst problem. Han gapade inte en enda gång!

Det känns så himla kul att vara på gång med Monarch. Nu känns inte hingstpremiering och 3årstest så långt borta ändå! I veckan ska vi försöka oss på longering och vi ska även ut och gå promenader. Jag behöver bara lite hjälp med någon som går bakom med en pisk, för herrn är inte helt förtjust i att gå ifrån polarna 😉

Den här bilden är lite kuslig. Jag såg direkt när jag hade tagit bilden att det var något med den. Han är nämligen otrolig lik sin farfar, Lambay Inver, på den här bilden! Nu var ju Inver en brunskimmel men det är ändå något med bilden som påminner så starkt om Inver.


Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.