Häst

Elefanthuvud!

Det är egentligen inte så konstigt att Monarch har ett så stort huvud. Hans morfar, Aladdin RC 66 har ett jättestort huvud. En del tyckte att Jörgen skulle döpa Önnarps Stuteri till Stuteri Big Head istället pga Aladdins jätteskalle.
När jag var på Tom MacLochlainns föreläsning på Connemara Västs årsmöte så sa han att Carna Dun ”had a horse head”. Han hade alltså ett hästhuvud till sin ponnykropp. Så, att Monarch har storlek COB i allting redan vid 2 års ålder är inte sådär jättekonstigt. Vi får hoppas att det inte växer ännu mer.
Däremot har han blivit mer konkav i nosryggen än vad Monia är, alltså mer som Grafit såg ut i profil. Idag hade jag tänkt att han och jag skulle gå på en promenad, vi får se hur det går!

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.