Häst

Flyinge Future Cup med UNGASVH.

Jag måste säga att jag är väldigt imponerad av alla fantastiska tävlingsponnyer som har gått både igår och idag, kanske speciellt B-ponnyerna som var helt outstanding. Jag måste nog också påstå att jag blir mer taggad att avla tävlingsponnyer när jag ser det här än exteriörponnyer, precis som jag alltid har varit. Riktigt kul att se!

Lite tråkigt att det är så himla få svenskuppfödda ponnyer, att det mest står import, import, import det känns verkligen jättetrist. Det hade varit kul om fler uppfödare satsade på att fått ut sina hästar på tävlingar. Alltså ridit in dem tidigt, tagit fram dem och fått ut dem på tävlingsbanorna tidigt. Det borde betyda att uppfödarna satsar mer på kvalitet än på kvantitet. Mest representerade av connemarorna idag var Lofty Roderic som hade 3 avkommor till start i MSV hoppningen. Jag vet att en utav hans avkommor var felfri och gick vidare till Ridsport Ponny Cup men att den hade ett eller två ner i omhoppningen.

Idefix du Villon, Westside Padraig och Sceilig Siofra var också där och tävlade i Ridsport Pony Cup. Roligt att det är en del connemaror med! Bäst gick det för Sceilig Siofra som kom två i Ridsport Ponny Cup kvalet! Dessa är ju lite av kändis-connemaror inom hoppningen. :)Men sen är ju de flesta av ponnyerna import Irland, och man kan ju spekulera i hur mycket connemara det är i de ponnyerna. 🙂

Andra connemaror var; Bizas Bejby, Bizas Butterfly, Chocolate Mint, Coronilla II, Elektors Twist, ET Clew Bay Thunder, Highlander, Kungsbro Cinzana, Little Roxi, Lofty Brownie Point, Lover De Vauper, Petit Paradis, Phalcon, Poetic Joyce, Rory Fiona & Stitch Willy! Ber om ursäkt om jag har missat någon, tror att jag fick med alla! Det var ju även, såklart, en del korsningsponnyer efter Poetic Justice. 🙂

Adam Carey startade 3 B-ponnyer och hade 3 B-ponnyer till final. Detta var han ganska ensam om. När han red in på sista hästen så satte han bara plattan i mattan och red runt i överlägsen stil. Fantastiskt häftig liten kille! Vilken hästkänsla.

Grey Bray, 24 år, hoppar fortfarande MSV. Fördel eller nackdel att en C-ponny byter ägare så ofta som det sägs att de gör?

Coronilla II, uppfödd av Rune Griph, startade MSVB och hade ett pet, men hon var verkligen jättefin! Coronilla II är mamma till Röllika som finns till salu på bloggen!

Annars var det hög klass på hoppningen, några som kanske satsade lite för mycket på farten och lite lite på själva hoppningen. De gav aldrig riktigt ponnyerna någon chans att

reda ut hindrena själv, utan allting gick i 200km/h. Detta resulterade i att en betydande andel for i backen. Speciellt en stackars tjej som damp i backen så det hördes till Lund… Så kan det gå när man bara kör på gasen i botten…

Stor elogé till alla föräldrar och andra inblandade i sina barns tävlande! Fantastiskt att ni ställer upp i ur och skur för att era barn ska få tävla sina ponnies! Jag såg många glada miner och lyckliga tjejer och killar som klappade om sina duktiga ponnyer efter sin ritt.
Några ponnyer jag kommer att minnas är: Kulltorps Batman, Cappagh Knight, Shangan Santana och Grey Bray! 🙂

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

5 kommentarer

  • Ewa saxentorp

    Hej .Ville bara skriva några rader från en avelsintresserad ”ponny mamma”. Alltså mamma till tävlande dotter.Läste inlägget om kända ponnyer-hur man kan speculera i hur mkt connemara det är i deras stam.Kan då klargöra i hur mkt connemara det är i vår ponny. Sceilig Siofra eller Saffran som hon kallas till vardags.Hon har full stam e Deise Sam Maguire IRE 966 u Gentle Jessie IRE 9039 . Farfar heter Tanatallon Bobby IRE 626 och morfar heter Mervyn Kingsmill IRE762 .Vi har minst 6 kända generationer connemara i stamtavlan till vår underbara connemara. Och Tack för att vi fick en eloge för det är ett tufft jobb att vara ”ponny mamma” men det är nog ett av de roligaste på samma gång.

    • rc70

      Hej !
      Va roligt att du skrev! Om du läser så har jag faktiskt skrivit med Siofra som Connemara 🙂 betvivlade inte hennes stam en endaste sekund!
      ”Idefix du Villon, Westside Padraig och Sceilig Siofra var också där och tävlade i Ridsport Pony Cup. Roligt att det är en del connemaror med! Bäst gick det för Sceilig Siofra som kom två i Ridsport Ponny Cup kvalet! Dessa är ju lite av kändis-connemaror inom hoppningen. ”

      MVH
      Johanna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.