Häst

Allt handlar om de rätta förutsättningarna!

När jag köpte Monia 2008 så sökte jag efter en medryttare till henne på Bukefalos. Jag la rättare sagt ut en annons där jag sökte en ung tjej eller kille som ville hjälpa mig att ta hand om Monia och rida henne så länge det gick, eftersom hon var dräktig så skulle det inte gå att rida henne så länge, men medryttaren skulle få vara med vid fölning och vara med och rå om fölet. Det var 2 tjejer som hann anmäla sig till detta. En tjej som sa att hon skulle komma på torsdagen och provrida, så jag bokade in torsdagen. Då fick jag mail att en annan tjej ville komma och provrida redan på onsdagen, så då fick ju hon komma först.

Jag red en annan ponny på volten samtidigt som tjejen red Monia. När hon lyckades få Monia att galoppera i båda varven och tyckte att Monia verkade vara en kul ponny så var det inget snack om saken – Matilda Danielsson 15 år gammal skulle få ha Monia som medryttarponny. Skönt nog så kunde inte den andra tjejen komma på torsdagen. Sen den dagen har Matilda varit Monias medryttare och idag är hon Monias fodervärd.

Matilda var med när vi vakade på Monia när hon skulle föla 2009 och 2010. Hon har varit med från början på båda fölen och har fått vara delaktig i allting som har haft med dem att göra. Utställningar och mycket annat. Jag tycker det är så viktigt att man får vara med och göra saker själv. Matilda har till exempel varit med och visat Monarch på Connemara Sällskapets RIKS utställning 2009, endast 3 månader gammal var han då. Men Matilda gjorde ett toppenjobb med en yster liten hingstunge längst ut på linan!

Jag lovade Matilda redan 2008 att hon skulle få tävla Monia. Men det kom 2 st föl ivägen för detta. Så då sa vi istället att Matilda skulle få ha Monia på foder efter att Fia hade blivit avvand. Och så blev det! 🙂 Monia har varit hos Matilda sen i December 2010 och hon har kontrakt på att Monia är hennes fram till Mars 2012 om hon vill! Jag har sagt att Matilda får ha Monia så länge hon vill.
Tyvärr så var ju Monia halt när hon kom till Matilda så de ligger lite efter i sin träning men Monia är snart på topp igen. Här är en liten film från när de hoppade i veckan. Ni får ha lite överseende, både ryttare och ponny är ganska gröna i gamet 😉

 

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.