Häst

Monia och Matilda

Igår var jag och min fina duktiga ponny på våran första tävling tillsammans och Monia skötte sig utmärkt!

Johanna ringde såklart och frågade direkt hur det gick men jag var och skrittade av Monia så min stackars pojkvän som fick agera hästskötare igår svarade ”Det gick jättebra hon stanna på nått hinder men Matilda har ett jätteleende på läpparna!” och det var sant. Jag var lykligast i världen med min fina ponny. Hon skötte sig utmärkt på tävlingsplatsen, helt lugn och cool!

Framridningen gick verkligen super! Hon var pigg, framåt och lyssnade på mig. Även fast det var hästar överallt på vår lilla framhoppning som var ivägen, sprang efter henne och var jättenyfikna på vad det var för snygging så var hon lika lugn hela tiden.
Hindrena var placerade jättesnävt men hon hoppade alla superfint så jag nöjde mig med det och lät henne pusta tills det var dags för start.

När vi kom in på banan kände man att hon verkligen taggade till, spetsade öronen och kändes så himla glad och verkligen trampade på frammåt.
När vi sedan fick startsignal hoppade hon superfint på hinder nummer ett och två. Hinder nummer 3 och 4 var en kombination med flera galoppsprång i mellan och vi kom aldelles för långt ut på hindret med för liten ansats så hon rev och sedan blev det vingligt på vägen till fyran då jag skulle försöka räta upp henne och komma mitt på men vi klarade det.
Påväg till sexan kände jag att hon skulle springa åt sidan då det var två hinder bredvid varandra och hon blev lite osäker och jag var inte riktigt med. Det upprepades två gånger men den tredje kom jag in på linjen i trav istället och fattade galopp precis innan och höll mig till höger eftersom hon sprungit till vänster innan och då gick det det super, sen var det inga problem längre.
Eftersom vi tävlade utomtävlan fick vi hoppa omhoppningen ändå och det är den jag verkligen tar med mig därifrån. Den gick jättebra och jag är så himla nöjd över Monia. Även fast det inte var den snyggaste uppvisningen så är jag riktigt nöjd! Våran första tävling tillsammans där jag var nervös och visste inte vad jag kunde förvänta mig. Det roligaste var att hon var så posetiv och glad hela tiden, jag fick komentarer efter att jag hade en riktigt fin ponny som kommer bli superduktig med mer rutin. Det var ju trots allt första gången vi hoppade en stor bana också. Sen sa de även att hon såg ut att tycka att det var riktigt kul vilket jag blir glad över!
En nöjd ryttare och häst var det som åkte hem trötta och glada!

Nu på söndag ska vi tävla på samma ställe fast dressyr lb:2 och det känns riktigt kul efter hon vart så duktig! 🙂


En trött ponny!

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.