Häst

Sommar, sommar!

Med sommaren kommer, förutom värme och glada soliga dagar, flugor och bromsar – kanske främst till hästarnas förtret! Jag kan tyvärr inte hjälpa Monarch så mycket med bromsar och flugor eftersom han går på sommarbete och skulle ta av sig en flughuva ögonblickligen och dessutom så regnar det mesta flugsprayerna av så fort det kommer ett skyfall. Så, han får helt enkelt försöka komma undan bäst han kan. Idag när vi kom ut till Monarch så hade han ett jack under ena ögat, det verkade inte ömma, vätskade sig lite, lite men var inte svullet så jag kladdade på lite hästsalva för att hålla de värsta flugorna borta. Får åka dit igen på lördag och titta hur det ser ut.

Jonas och jag har haft en riktigt slapp dag, vi gick inte ut ur lägenheten förrän klockan var framåt 12! Vi åkte in till Växjö och käkade lunch innan vi for ut mot Börjes i Tingsryd. Cecilia har klagat på att jag beställer varor på postorder från Hööks när jag bor så, relativt nära (4,6 mil) Börjes. Jag hade tittat ut ett remontträns till Monarch i deras katalog så sagt och gjort vi åkte till Tingsryd. Det var lite knepigt att hitta själva butiken, men efter att ha tagit mod till mig (ja, jag är ganska blyg) så frågade jag till slut en kvinna som till synes jobbade på Börjes vart hästbutiken låg.

Väl där inne vänder Jonas suckande och går ut och sätter sig istället. Jag förstår inte alls vad han menade… Butiken var ju bara fylld till bredden med hästgrejer, hästgrejer och återigen hästgrejer så jag låter honom sitta ute i stället 🙂 Sött av honom att följa med i alla fall? Eller? 🙂 Jag gick runt där inne och letade efter bra och ha saker, det blev bland annat en grimma, man kan aldrig ha för många grimmor! Jag hittade lååånga läderkedjor, men till min stora besvikelse så var det dubbla kedjor på den? Detta förstår jag inte vad man ska med till? Är det för att leda 2 hästar samtidigt? I alla fall, jag hittade mitt träns för skapliga 178 kr. Hittade även ett bett, vars storlek jag GISSADE mig till skulle passa Monarch, men det satt som en smäck 😉 11,5 cm för den nyfikne.

Sedan letade vi reda på en ”genväg” från Tingsryd till S Åreda där Monarch går på bete, bara det att… min diesel höll på att ta slut. Så genvägen blev en senväg för det finns tydligen inga bensinmackar i skogen utanför Åryd.

Efter en tripp till PREEM och 400 kr fattigare i Diesel så var vi i alla fall på väg ut till Monarch. Jag var hos Monarch häromdagen men utan kamera då han är omöjlig att ta kort på om man är ensam. Medan jag försökte att plocka ihop tränset med mitt nya fina pannband (köpt på Ullared) så gick Jonas SJÄLV ut i hagen till Monarch och hans polare. Notera själv, då Jonas påstår sig vara hästrädd, men det verkar inte innebära Monarch som han så glatt står och klappar på.

När jag hade plockat isär och ihop hela tränset så gick jag ut och satte på det på Monarch i hagen. Först backade han undan men med ett grimskaft om halsen så stod han så snällt och lät mig pilla med både hästsalva och träns. Han är duktig han min lille, lille connemarapojke. För liten, det är han. Han är verkligen jätteliten.

Världens kanske kortaste hals sitter på världens kanske kortaste Connemara?

Visst är det snyggt att jag inte såg att remontnosgrimmans rem sitter runt sidostycket?

Monarch står precis så som domaren vill att hästen ska stå, men så kommer hans
polare och ställer sig i vägen?!

Får det lov att vara lite veckad häst?

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

3 kommentarer

  • Jannicke

    Bilden på Monarch i dragspelsmodell är ursnygg :p
    Btw så är Appe rädd för i princip alla hästar men han är ytterst förtjust i Peia. Såpass förtjust att Peia gärna hade fått bo i vardagsrummet eller så … Logik är tydligen inte hästrädda människors starkaste sida 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.