Häst

Monia och min tid tillsammans senaste året

Den 18 december åkte jag min mamma och min mammas kille ner till Växjö och hämtade Monia i snöstormen. Det var en lång lång resa fram och tillbaka men jag var världens lyckligaste!

Tyvärr hade Monia kotledsinflamation så hon blev sprutad två gånger och fick stå i sjukhage tills vidare. Det var inte alls roligt under den tiden, Monia var så sysslolös så hon tyckte det var roligast att göra mig vansinne!

 

Vi fick äntligen börja trava tillslut vilket båda tyckte var mycket roligare än att skritta, ibland tyckte Monia det var lite för roligt…

Monia blev äntligen frisk förklarad och vi kunde sakta men säkert rida på som vanligt. Vi red mycket i skogen och klättrade för att bygga upp konditionen och musklerna igen, det var inte så mycket kvar av dom två delarna efter att vart halt så länge.

Tillsammans med en annan tjej i stallet hittade vi en liten sjö i skogen där vi badade, simmade och busade med våra ponnysar. Tro det eller ej Monia som har hatat vatten tyckte det var riktigt roligt att plaska omkring där.

Monia och jag åkte till Tyresö ryttarförening på vår första tävling, visserligen var det bara utom tävlan men jag var riktigt nöjd för att vart vår första tävling tillsammans!

Monia, jag och Nanna åkte iväg till connemara riksen i Norrköping där vi hade det riktigt roligt tillsammans. Jag var inte där för resultaten utan för att få erfarenhet och ha roligt. Det var våra första lokala starter tillsammans och jag var nöjd efter när vi både ryttare och häst återvände hem trötta. Bäst gick det i Working hunter pony klassen där vi red banan helt felfritt. Första gången Monia och jag hoppade buskar, halmbalar mm och hon kollade inte ens!

I sommar har jag och Monia haft det mysigt. Vi har mest ridit ut och njutit av den korta sommaren, vi red tom till konsum en varm dag och köpte glass 😉

Hela den här tiden när jag haft Monia har vi både haft mycket motgångar och medgångar tillsammans men vi har lärt oss mycket av varandra. Nu kan det bara bli bättre och jag ser starkt ifram emot resten av hösten där vi ska ut på tävlingsbanorna igen och träna så vi blir ännu bättre tillsammans!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.