Erfarenheter,  Häst,  Tips

Att bada Önnarps Monia

En tjejkompis som red ut med mig och Monia några gånger sa att när jag blev arg på Monia så kallade jag henne ”Önnarps Monia” och när hon var snäll så hette hon helt enkelt bara Monia.

Att bada Önnarps Monia betyder alltså att hon inte är speciellt medgörlig. De andra gångerna jag har badat henne har jag fått sedera henne med domesedan. Men jag inser ju att jag har inte riktigt råd att ringa ut distriktsveterinären för att jag måste BADA min häst. Kan ju hoppas att han/hon har viktigare saker för sig än att ge en puckad ponny en hutt med domesedan…

Så idag gav jag mig bara f*n på att hon skulle badas. Punkt. Jag band fast henne i boxen mitt emot den hon och Fia står i just nu och sedan fixade jag allt vatten, en svamp, en svettskrapa, schamoo (ett skit schampo från Hööks…) och Yes (diskmedel). Typ 8 kg (grov överdrift) havrekross och 4 spannar vatten senare så var hästen i alla fall badad.

Vi har en lite speciell teknik på Önnarps hur vi badar. Först så schamponerar vi med en svamp, gärna med schampo blandat med Yes. Sedan skrapar vi av allt med en svettskrapa. Sedan sköljer vi ur hästen med en svamp och rent vatten och så skrapar vi av överflödet och sköljer en gång till.

Monia var SKITIG, med betoning på fet. Hon har inte badat sedan Augusti 2009 och har gått i lösdrift sen i september 2009. Men nu är hon i alla fall blank och fin.

Fia då? Fia stod och SOV bredvid sin smått hysteriska moder. Jag älskar mina avkommor. Båda två har varit totalt tvärcoola när Monia har badats till skillnad från henne själv…

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.