Häst

Produktiv dag!

Idag hade jag för en gångs skull hur mycket tid som helst i stallet. Detta är något jag verkligen uppskattar för jag hatar att vara stressad i stallet. När jag kommer till stallet vill jag mocka i lugn och ro och fixa och dona med foder och annat. Monarch hade för första gången sen i lördags inte rört ihop all halm med hösilaget och sedan kissat på det i en enda stor hög precis vid boxdörren- SCHYSST! Jag slapp alltså skotta ut halva boxen eftersom det är helt omöjligt att sortera den högen med misär.

Jag bestämde mig idag för att kapa Bollens man. Ja, det bär mig emot jag vet, jag vet och Matilda skrattade säkert över tanken att jag var på väg att kapa en man som faktiskt är längre än Monias. Fast nu är ju Monias längst, för Bingo har ingen kvar. Jag kan säga att det var ganska mycket man som jag med en sax och trimkniv lyckades kapa ner. Jag klipper alltid manen först, klipper av så att jag har typ 2 handflators bredd från mankammen till ändarna. Sedan rycker jag underifrån med fingrarna så att jag kortar ner manen. Sedan trimmar jag topparna med trimkniven tills jag tycker att det är en bra längd. Sedan drar jag trimkniven på tvären UNDER manen. Detta gjorde jag pga brist på förtunningssax. Vet ej vart min har tagit vägen…
Bollen hade TJOCK man, helt otroligt tjock. Så det tog ett tag att tunna ut den så pass att den inte såg ut som en borste hängandes längst med mankammen. Nu är inte det här den bästa bilden, men den illustrerar i all fall hur mycket man som försvann. Bingo verkade inte bry sig speciellt mycket när jag ryckte manen. Ibland tyckte han nog till och med att det var skönt! 🙂 Sötaste Bongo.

Sedan fick jag för mig att jag skulle pröva ut tränset jag har avsatt till Bingos ära. Ett brunt Jacson träns. Likadant som Monias, fast med smal nosgrimma. Efter lite justeringar och insikten att jag måste köpa ett pannband storlek full (!!) så satt det faktiskt riktigt bra. Så då ledde jag ut honom och longerade honom utanför stallet. Han var en stjärna. Han var så himla duktig och helt lugn hela tiden. Blev alldeles varm inombords, han är så fin!

Imorgon kommer min älskade, underbara Hanna. Som jag saknar henne.

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.