Häst

Löshoppning !

Idag har Monarch löshoppat för första gången i sitt liv och jag hoppas verkligen att hans teknik och temperament håller sig där det är idag. Han skötte sig, som vanligt, som den pärla han är!

Jag hade bokat ett ridhus som ligger ungefär 3 km ifrån stallet. Så det blir transportträning samtidigt som det blir löshoppning. Jag och Fanny, som var assistent idag, åkte först till ridhuset och byggde löshoppningsbanan. Sedan åkte vi och hämtade Monarch. Monarch brydde sig föga när jag satte på honom benskydden, han sträckte fram ena frambenet 2 gånger tror jag. Men det var också allt. Sedan gick han rätt upp på transporten. Inga problem.

Väl framme vid ridhuset stod han snällt och väntade i transporten innan vi klev in i ridhuset. Det var LÄNGE sedan han var i ett ridhus sist. Jag tror att enda gången han faktiskt varit i ett ridhus var på Hölö utställningen när han var 2 månader gammal. Tror inte han minns detta. Han skrittade snällt bredvid mig och klev över de färgglada bommarna jag lagt ut till hindrena. Han var verkligen super. Han tittade lite men var modig och nyfiken hela tiden. ”Fnorkade” såklart högt och tydligt medan vi skrittade.

Sedan släppte vi honom och han fick trava och galoppera lite i båda varven. De blir ju ganska trötta, ganska fort när de är små så små steg – alltså korta intervaller.
Han hoppade sedan fram på hjälphindret som var ett kryss. Det gick jättebra, tills vi satte upp ett lite större kryss längre fram. Då slutade han fokusera på det mindre krysset och hoppade det större krysset prickfritt. Kan anta att det första var för lågt 😉 ? Nästa gång blir det en bom innan hindret så att han fokuserar rätt. Men för idag så var han verkligen superduper duktig jag kunde inte varit stoltare.

Han skötte hela grejen på ett exemplariskt sätt. Han stod snällt och väntade på bortre långsidan innan han fick hoppa och han kom i stort sätt varenda gång i rätt galopp. Han visade även prov på en väldigt rörlig och trevlig trav! Så dagen kunde nästan inte bli bättre, jag är verkligen jätteglad över min lille prins.
När vi skulle åka hem så tog det kanske 5 minuter att lasta honom. Väl inne i transporten så droppade svetten av honom, han blev ganska dyngsur och ganska trött! Han var väldigt duktig och stod stilla och väntade i transporten innan han fick kliva av även denna gången, på hemmaplan. Någon som var mycket glad över att Monarch kom tillbaka var Bingo som säkert väntat en hel EVIGHET på att Monarch skulle infinna sig. 😉

Fanny, som aldrig löshoppat en häst förut, skötte sig också utmärkt. Jag fick mig ordentligt med motion när jag sprang fram och tillbaka och drev Monarch i ridhuset! När vi bara var 2 stycken så blev det lite krångligt att filma så det blev bara några små snuttar innan han blev alldeles för trött. Nu väntar lite annat roligt innan vi löshoppar igen, om 14 dagar!
Jag ska klippa ihop filmsnuttarna i veckan när jag får lite tid över 🙂

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.