Häst

Underbara Bingo !

Igår så longerade jag Bingo igen. Han har fått vila några dagar för att ge plats åt Monarchs löshoppning och när vi hämtade Fia. Han såg väldigt nöjd ut över att få göra någonting. Jag hälsade på hans pappa Coosheen Finbarr RC 99 och fick berättat för mig att Finn, som han kallas, älskar uppmärksamhet som att bli borstad eller ut och rida. Jag tror att detta är något som han nedärvt till Bingo, big time. Bingo ser alltid helt nöjd ut när han ska få göra någonting.

Idag så tog jag grimskaftet och hängde det över honom överallt. Innan har han hoppat högt om man lagt grimskaftet mot hans rumpa eller hans bakben men igår verkade det ha gett effekt att göra detta varannan dag för han stod nästintill blickstilla och brydde sig knappt om att jag var där och petade. När jag satte på honom gjorden gjorde jag samma sak, jag drog den över hela honom. Något skeptisk när den började närma sig hans huvud men inte med den normala reaktionen – hoppa högt, utan han drog mest undan kroppen en bit.

Jag spände såklart inte in Bingo på det här sättet ... Igår hade jag bestämt mig för att longera honom inspänd för första gången. Alltså sätta lite press på honom, inte bara låta inspänningen hänga fritt utan med ett faktiskt motstånd. Jag trodde att detta skulle mötas med visst motstånd så jag var beredd på att vi skulle ha lite luftakrobatik ute på volten men se inte igår! När jag hade skrittat, travat och galopperat fram honom i ungefär 20 minuter så spände jag in honom. Hans första reaktion var INTE att resa sig på bakbenen, utan han tog några steg bakåt innan jag bad honom att följa mig i skritt. Inga problem. Han fattade vinken nästan direkt och hade en jättefin form. Jag var verkligen imponerad. Bingo har lättare till höger än till vänster, men det har blivit mindre och mindre skillnad.

Jag longerade Bingo i totalt 40 minuter för då var han ganska svettig och jag hade nått målet med min longering, han var avslappnad i båda varven i både skritt och trav samt han sökte sig själv nedåt när jag tog bort inspänningen. En kanon dag helt enkelt.

Passet avslutades med att Bingo och jag gick en liten promenad som avskrittning och det märks så tydligt på honom att han älskar nya saker. För han skrittar på med öronen spetsade framåt och bryr sig inte om de andra hästarna. Han vill bara uppleva nya saker. UNDERBARA LILLA VITA PONNY !!

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.