Häst

Man slutar aldrig att bli förvånad..

Somsagt Monia är en väldigt speciell och envis liten dam och man blir aldrig förvånad vad hon hittar på..

Efter sommaren fick Monia en ny hagkompis då ett nytt sto flyttade in i stallet, Monia är nu högst i rang vilket hon aldrig varit under tiden jag haft henne.
En dag när jag kom till stallet och skulle ta in henne ifrån hagen så hittade jag henne inte och hennes hagkompis stod själv och var jätteledsen. Då vänder jag mig om och ser att Monia står i en annan hage tillsammans med hennes förra hagkompis. Jaha tänkte jag och undrade om det var någon som hade flyttat henne dit så jag ringer upp ägaren till den hästen som hon stod i hagen med tillsammans. Hon var på tävling med sin andra häst som annars står i samma hage som Monia stod i nu. Hon hade inte flyttat Monia dit och ingen annan heller, då ser jag hovspår ut från hagen in i den andra. Monia har alltså rymt från sin hage och gått in den andra hagen till sin gamla kompis, ja haha man slutar sig aldrig bli förvånad vad ponnyskrället hittar på för bus! Vilken häst rymmer liksom och ställer sig i en ANNAN hage, men Monia saknade väll henne och nu när hon stod ensam tyckte hon väll synd om henne hehe 😉

Samma sak hände för några år sedan då hon stod i ett annat stall i tungelsta, hon fick flytta in hos några andra hästar då stoet hon gick med var väldigt elak mot Monia och ville bara smaka på Monias täcken men nej det ville inte Monia.. Nej dräktig i 8-9e månaden (?) tjock som en flodhäst kryper hon under stängslet in till sin gamla kompis, vilket Nanna tydligen såg, ja vad ska man säga haha.
Ja Monia är inte en dum ponny hon men väldigt speciell och envis 😉 Den här gången hade hon ju stått med sin kompis några veckor tom..

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.