Häst

Långsam uppdatering.

Fick en spark i röven av Lina så jag får väl skriva ett lång inlägg.

Det händer inte så mycket nya saker just nu eftersom jag har väldigt mycket i skolan samtidigt. Hästarna motioneras ungefär varannan dag ibland var tredje. Men här kommer en liten update på båda hästarna.

Monarch
Monarch har idag longerats, det gick bra efter att han fått springa av sig det värsta genom bockningar, stegringar och diverse andra roliga luftburna övningar. Efter en liten stund lugnade han ner sig, lagom tills att Fia började ropa på honom. Fia har brunstat de senaste dagarna så Monarch har inte varit den smartaste hästen jag känner så att säga. Han har varit mer upptagen med att svara på Fia än att gå, vilket har lett till att han trillat omkull när hon gnäggade och han skulle svara och samtidigt gå in i stallet. Det är inte lätt att vara hingst alla gånger. Han har löshoppat en andra gång vilket han gjorde precis lika bra som den första gången. Den här gången hade han några hjälpbommar på marken för att han skulle varva ner och ta tag i varje hinder. Det gav mycket gott resultat och han hoppade tillslut en oxer på 70cm och ett 50cm hjälphinder. Avståndet låg fortfarande på 7 meter, vilket är lite för långt för Monarch så till nästa gång ska jag korta in avståndet något.
Annars har inte Monarch gjort så mycket mer än hittat på en massa bus och gått och skrotat i hagen. Han har såklart slitit sönder sitt regntäcke, så om någon har ett begagnat 115cm (ja, 115) täcke de vill sälja mig för en billig penning så hör av er!

Bingo
Bingo har varit ute på många promenader för att lära sig att allting i världen inte är läskigt. Sist jag var på promenad så klev jag på ett par torra löv på marken, detta resulterade i att Bingo flög upp på bakbenen och skulle springa hem… Det gick som tur var över väldigt snabbt. Andra saker som är läskiga är barncyklar som tydligen äter hästar. Klok som han är så går han i vilket fall förbi även om det görs med vissa protester. Bingo är longerad med sadel ett par gånger nu samt gummisnodd och idag med hjälp av en klasskompis så hängde jag på Bingo medan min kompis ledde honom runt spåret. Han var mycket duktig. Lite spänd och undrade nog vad jag höll på med där bak egentligen men efter ett par steg så var det som om han aldrig hade gjort något annat. Underbare lille du!

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.