Erfarenheter,  Häst

En kanon dag!

Åkte ut till stallet vid 09:00. Fodrade Monia och Fia innan jag kastade ut 2 kg hö i hagen och släppte ut dem. Mockade deras box – hade glömt hur gott halmbox luktar när det är kallt ute. Precis blå himmel och solsken, men bara 10grader ute. Helt underbar morgon. Fixade i ordning allting, gjorde Monias mat, fyllde på vatten – det gamla vanliga.

Tog in Beach-Girl för jag tänkte rida henne i ridhuset. Det var ju tur det. För Beach satte i överväxeln och testade mig varenda centimeter i ridhuset. Men efter en stund så travade hon faktiskt på riktigt bra i form och trevlig, men otroligt känslig. Longerade henne lite innan och en del efter bara för att hon verkligen skulle få röra på sig.

Sen fick jag för mig att jag skulle longera Monia. Detta brukar  bli ett krig mellan mig och Monia. Men, hon slutar aldrig att förvåna min lilla ponny. Jag satte på henne senskydden i fram och så tränset och tog longerlinan i ridhuset. Sen longerade jag helt enkelt henne i hennes och Fias hage, som är en ridpaddock. Hon var hur duktig som helst! Verkligen kanon! Fia travade och galopperade med, hennes trav är verkligen något!
Och ja, mitt sto fölade för 2 månader sedan 🙂

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.