Häst

Världens bästa.

Jag blir bara mer och mer kär i min Monia. Idag var hon ON TOP.

Jag kom till stallet ganska sent, shame on me… Jag var inte där förrän klockan 12:00…

Monia verkade dock väldigt oberörd över detta, jag kan ana att Sven-Erik varit ute och gett henne lite hö! Jag gav Monia hennes morgonhink med betfor, bvitamin och havrekross i sedan slängde jag ut 3 kg hö i hagen och släppte ut henne och Fia. Fia följer inte speciellt snällt efter sin mamma längre, knappt ens alls. Det blir grimskaft imorgon…

Precis när jag skulle fylla vagnen med halm så börjar Alfons skälla, det gör han bara om det kommer någon – och där var Sven-Erik! Så vi pratade säkert en timme och sedan tog vi in Indiana Ö (Eighty Eight Keys xx) från hagen för att han har en hovböld och vill inte riktigt gå på sitt ben. Men den hade börjat spricka upp bak i ballen så det verkade lugnt!

När det började ösregna så sprang Sven-Erik in, han skulle iväg någonstans. Så jag började äntligen mocka. Insåg efter bara en kort stund att stallarbete är inte utformat för att man ska göra det på bakfyllan… Det gick trööögt… Men ganska snart så var allting klart med hö i boxen, vattenhinken påfylld och ny halm.

Jag tog Monias träns och hennes regntäcke med mig ner till ridhuset, tänkte att om det fortsatte att ösregna efter att jag longerat så vore det snällare mot hennes muskler om de inte blev helt iskalla. Tog in Monia och Fia i ridhuset. Tränsade Monia och longerade henne lite i skritt och trav i båda varven – huuur fin som helst. Inte alls lika ”halt” som hon var igår på gruset. Duktiga, duktiga hon! Det låg några bommar i ridhuset som jag la ut så att hon kunde trava över dem. Det gick galant – i båda varven! Även i helvetesvarvet höger! Så så stolt över henne. Fia travade och galopperade med som en galning helt nöjd med livet. Plötsligt tröttnade hon och gick och tuggade på en bom på marken.

När jag gick ut ur ridhuset så regnade det inte, men det ångade om Monia. Tänkte en och två gånger på om jag nog kanske skulle lägga på henne regntäcket.. Då blir hon i alla fall varm… Så ringde en god vän till mig, som inte är hästintresserad så han fick ha den avgörande rösten 🙂 ”På med täcket det ska regna hela dagen..”. Precis när jag knäppt täcket så ja, det började ösregna! 🙂 Släppte Monia och Fia i passagen mellan hagarna, tänkte att de kunde beta ner lite där. Ska sätta upp en grind på andra sidan så att de kan beta ner ”mellangården” till de andra hagarna. Sven-Erik tyckte att det lät som en bra idé!

Imorgon ska jag longera Monia inspänd, det behöver hon. Försökte få tag i hovslagaren igår, han skulle ”ringa tillbaka”, ett inte helt underbart uttryck.

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.