Häst

Mys Monarch

Monarch har hela sitt liv varit väldigt gosig och mysig av sig. Han vill gärna att jag står och kliar honom eller bara pratar och klappar på honom. Så idag så stod han som vanligt vid grinden så fort han såg att bilen kom. Han kommer galopperande upp i backen i sin hage och ställer sig vid grinden så fort jag kliver ur bilen. Mitt hjärta!

När jag hade mockat och fixat all maten till båda herrarna så tog jag in Monarch och Bingo. Sedan gav jag Monarch en riktig ”rubb-down” med piggborsten. Åh vad han njöt. Men det allra, allra bästa stället är uteslutet svansroten. Åh vad det kliar gott där. Han kliar inte svansen annars mot något, så den är verkligen inte skavd. Han vill bara att man ska klia honom riktigt i svansroten. När han var liten så kunde han backa 10 meter efter en bara för att jag skulle klia honom i svansen. Han har kvar samma beteende. Vet man inte att han bara vill bli kliad så blir situationen lite märklig när Monarch plötsligt vänder upp rumpan och backar upp mot en. Reaktionen är ofta att man flyttar på sig för att undvika annalkande spark? Men då fortsätter han snällt att backa efter en tills man börjar klia honom. Då står han nöjd med halvslutna ögon och en överläpp som spelar i luften.

Sötaste du Monarch va glad jag är att jag har dig!

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.