Häst

Gårdagen…

Var ingen speciellt spännande dag egentligen. Hanna och jag släpade oss upp vid 12 tiden och efter en lätt BRUNCH så begav vi oss emot stallet. När jag var ungefär vid Hyllsjön så började min bil att vibrera, väldigt mycket. Så jag släppte på gasen och bilen slutade vibrera. När jag försökte gasa för att ta mig upp för backen så vibrerade den igen. Ordentligt. Jag tar mig till min avfart och ska svänga av och trycker på bromsen – då dör min bil. Jaha? Efter 343 försök så startar den igen och jag lyckas köra av motorvägen men när jag trycker på bromsen så ja samma sak igen bilen dör.

Så detta var vad som hände när vi väl tog oss till stallet. The Black Pearl fick färdtjänst tillbaka till Växjö och jag fick vänta fram en lånebil. Det tog i och för sig bara IF ungefär 15 minuter att skaffa fram en hyrbil till mig, med dragkrok. Eloge till dem för den snabba servicen. Men när jag väl hade fått min lånebil och Hanna och jag tagit oss tillbaka till stallet så var det alldeles för mörkt för att ta några kort dessvärre. Men jag ska ordna bilder jag lovar i veckan, så fort jag är frisk igen. Jag har åkt på en envis förkylning.

I vilket fall som helst, detta bildlösafall, så red jag på Bingo Bell igår eftermiddag/kväll. Det var en ny upplevelse för Bingo som ju, känt sedan tidigare, reagerar lite väl häftigt på nya saker. Så nu har jag då ”äntligen” åkt av hästen ”som skulle vara alldeles för hingstig för mig” och som jag ”inte skulle kunna klara av” eftersom jag ”haft Graffe som var så gammal och van vid hantering” . Japp, ni läste rätt. Bingo Bell fick för sig att 5e gången var gillt. Precis när jag satt mig i sadeln, lite snett, så stod han rakt upp på bakbenen, drog grimskaftet ur händerna på Hanna och bockade 3 språng och jag tog tillfället i akt att krama marken, som var mjuk! Jag är helt okej, lite mörbultad och med några riktigt snygga blåmärken. En erfarenhet rikare. Bingo, lugnet själv (?), frustade 3 gånger och tog 10 steg ifrån mig innan han stannade och lät sig tillfångatas…

Jag fick en ordentlig bula på insidan av vänster ben precis under knäet. Förmodligen från sadeln för jag landade en bra bit från Bingo och dessutom landade jag på min vänstra skinka, vänster utsida av smalbenet och vänster arm – det kan mina kläder intyga som numera har en tjusig grön nyans! Jag känner även att jag sträckt min vänstra skinka, haha.. Höger ben är bara lite sargat med ett skrapmärke och 2 små blåmärken under knäet.

Det står på tidningenridsport.se att de vill ha bilder på sina läsare med sina idoler. Jag gjorde en egen tappning. Jag GJORDE SOM min idol och satt av min unghäst, ofrivilligt. Hehe. Jag satt upp igen med mycket beröm och klappar och sedan skrittade vi 3 varv runt sandbanan och han var precis lika duktig som han brukar vara även fast det var mörkt och skumt och vi hade inlett det hela med en cirkusövning.

Imorgon hoppas jag att jag mår bättre, idag har jag bara legat i sängen och varit gnällig 😉

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.