Häst

Den stora hovslagar-dagen!

Idag kom då hovslagare Janne till Olsagården och verkade 2 hästar och skodde 2. Det går snabbt och lätt med Janne det kan man ju lugnt säga. Först skodde han Susannes fullblod som har lite speciella fötter. Kanske inte så speciella för att vara ett fullblod, men speciella för den vanliga traditionella ridhästen. Alfiglia har en bockhov i fram som växer lite som den vill. Den har också en viss förmåga att trasa sönder och samman. Men Janne har på två (!!) skoningar lyckats styra upp det ganska bra! Sedan verkade vi Dolly som såg ut som en gammal märr i fötterna. Hon hade gått på insidan av sitt ena framben som Janne korrigerade lite försiktigt.

Sedan var det Monarchs tur, utan sedering för den var slut. Men det gick faktiskt ÖVER förväntan. Först var han minst sagt lite stökig. Men så fick han sig en en känga av Janne och sedan stod han som ett ljus. Väldigt duktig 2 åring som stod snällt och stilla och fick sina fötter så fina, så fina. Janne berömde hans klokhet för han behövde bara säga åt honom 1 gång så skärpte han sig. Duktigaste ponnyn i världen skulle jag tro, i alla fall just idag!

Sedan skodde vi Bingo. Jag har varit lite nervös inför hur Janne tyckte att hans strålröta hade blivit. Men jag fick mycket väl godkänt på hans strålar som nu är riktigt, riktigt fina! Kändes oerhört skönt att få höra det då detta har varit ett stort orosmoment. Jag ska försöka ta en bild på Bingos högra bakben som är som en krater fortfarande. Den är visserligen lite MINDRE som en krater men fortfarande ganska djup.

Janne berömde även hingstarnas temperament då de båda var otroligt lugna och trygga i stallet även fast ett utav stona stod inne. Monarch sa inte ett knyst när han kom in, medan Bingo ju först var tvungen att berätta att ”störst, bäst och vackrast” precis kommit in i stallet.

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.