Häst

Längtan efter föl !

Jag betäckte inte Monia förra året eftersom hon skulle till Stockholm och jag inte hade fått sålt Fia. Jag tog det säkra före det osäkra och valde att vänta några år innan jag tar nästa föl. Det betyder inte att jag inte längtar sönder och samman efter ett, men ibland måste jag tänka på de ekonomiska och det faktum att jag plötslig står med fler hästar om jag betäcker. Första fölet var givet, då skulle jag stå med 2 hästar och det var helt okej. När pappa (otroligt nog) uppmanade mig att betäcka om Monia så tog jag chansen eftersom han, min finansiär, var med på noterna. Då stod jag med 3 hästar. Sen kom Bingo Bell in i mitt liv och under 2 veckor hade jag 4 hästar men Fia såldes kort därpå så då var jag tillbaka på 3!

Jag planerar att betäcka Monia 2013 med Graffe. Ja, ni läste rätt. Jag ska frysbetäcka henne för att försöka få ett syskon till Monarch. Monarch har verkligen nått upp till mina förväntningar och jag är riktigt stolt och nöjd med honom så självklart vill jag göra en till som jag kan dela med världen. Det hade varit mycket praktiskt om det fölet kunde tänka sig att bli ett sto, eftersom jag sparat en hingst tidigare och det är svårt att få någon snurr på aveln med bara hingstar 😉 men blir det en hingst så är han ju direkt till salu! Så det spelar egentligen inte så stor roll vad det blir så länge det blir ett friskt och välskapt föl !

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.