Häst

Snipp snapp snut,

så kom den envisa tanden ut!

Idag hade jag och Monarch finbesök av veterinär Josefin igen! Vi försökte ju dra ut Monarchs, eller jag ska inte skriva vi för jag gjorde då ingenting, utan veterinär Josefin försökte dra ut den men hon kammade 0!
Så då var hon beställd till idag då vi hoppades på att tanden hade lossnat lite. Ett ganska roligt scenario tog plats i stallet när Josefin kom dit. Hon gick in till Monarch och stack nålen i honom med sederingen (jag gissar domesedan). Så sa jag ”ta en morot ur säcken så kan vi få honom att sticka ut huvudet”. Sagt och gjort hon hämtade en morot och lockade fram Monarch så att han hängde huvudet på boxkanten. Då till det som var så roligt. Precis när Josefin stoppade moroten i munnen på Monarch så började sederingen verka så det såg precis ut som om Monarch bitit i en förgiftad morot. Jag och Josefin började skratta samtidigt för det såg verkligen ut som om det var moroten som gjort honom så trött för han tog kanske 2 halvdana tuggor innan han stannade av helt och bara stod och gungade i boxen. Josefin sa att hon inte hoppades att han skulle associera moroten med sederingen i alla fall, vore ju tråkigt om han inte ville äta fler morötter!

Tillbaka till tanden. Josefin kikade in och vi fann till vår förtjusning att tanden hade kommit ut ytterligare en liten, liten bit. Så hon satte igång och bräcka och skrapa och hade sig och rätt som det var när hon prövade med tången så PLOPP ut kom tanden. Tada! På under 30 minuter tror jag bestämt!

Monarch fick stå kvar inne i sin lillasysters box tills dess att han hade piggnat till. Vill inte släppa ut honom förrän han är helt vaken så att han inte gör illa sig. Det hörs väldigt tydligt när Monarch börjar piggna till för då berättar han det högt och tydligt. Men han var lite groggy ändå även fast han sjöng jättevackert för mig medan jag mockade Bingos box och fixade med höpåsar.

Världens finaste och bästa Monarch
det finns nog ingen jag avgudar så som jag avgudar dig.

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.