Erfarenheter

Försäkringar…

När jag skaffade häst så var det självklart för mig att ha hästen försäkrad i Agria – det bästa bolaget. Men det som inte framgår är att det även är det dyraste bolaget. Jag hade Monia försäkrad för 50 000 kr liv och 60 000 kr veterinärvård & AgriaPlus och Monarch 20 000 kr liv och 60 000 kr veterinärvård & AgriaPlus = 760 kr/månaden.

Jag kollade runt på en massa olika försäkringar, ringde dem säkert 200 gånger. Men hur jag än vred och vände på det så var alltid Agria dyrast. De har dyrast premie och dyrast självrisk. Valet slutade med Dina Försäkringar. Jag jämförde samma försäkringsbelopp hos 4 olika bolag och jag fick mest för mina pengar hos Dina. Hästarna är försäkrade för samma summor (utom då AgriaPlus) plus att jag har en häst till försäkrad för 20 000 kr liv och 60 000 kr veterinärvård. Månadssumman är då på 3 hästar = 676 kr. Det är alltså fortfarande billigare även fast jag har försäkrat in ännu en häst.

Sen kan man komma och säga ”Nej välj inte Dina för det ena eller det andra”. Även Agria kan göra fel. För att inte tala om den otroligt otrevliga damen jag talade med på Folksam när Grafits försäkringsbrev kom hem 2007. Försäkringsbeloppet hade sänkts, men PREMIEN hade de höjt och hon kunde inte förstå hur jag kunde tycka att detta var konstigt, det var ju bara att, jag citerar – ”betala”.

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.