Häst

Mellandags”rea”.

Jag har minsann shoppat ett nytt träns till Monarch eftersom han börjar bli en stor kille, men kanske främst för att jag avskyr lädret i det remontträns jag köpte till honom från Börjes. Det går inte att smörja, för det fäller så fruktansvärt mycket färg att jag ser ut som om jag varit och jobbat i kolgruvan hela förmiddagen. Och det går självklart inte att tvätta bort från händerna. Så, note to self, köp inte billiga lädergrejer om du inte vill ändra din ljusa hudfärg till mörk! Behöver jag säga att du inte borde köpa det till en skimmel om du ska rida med det utomhus och det skulle råka börja regna? Ja, du gissade rätt, din häst kommer att bli svart på nosryggen! Lädret är dessutom stenhårt, men så kostade tränset knappt någonting så jag får vad jag betalar för!

Så, jag köpte ett nytt. Hööks har mellandagsrea, men jag köpte faktiskt tränset redan dagen innan mellandagsrean började, därav mitt ”rea”. Jag tänkte först låta bli att köpa det, eftersom jag har gått och blivit en snåljåp. Är det en biverkning av att flytta till Småland? Men till slut bet jag i det sura äpplet och köpte tränset, nedsatt från 549;- till 274;-.
Varför jag valde just detta träns är väl egentligen ganska simpelt.
Monarch är konkav i sin nosrygg vilket gör att han inte kan ha breda nosgrimmor för då ser han inte  klok ut. Det ser ut som om hans mule är 2 gånger så stor, som om slutet av hans huvud är en elefants fot. Så detta träns har en mycket smal nosgrimma! Dessutom är det ganska smalt i sidorna också så man verkligen ser Monarchs vackra anlete! Tränset är dessutom brunt och jag är liten av en förlorare när det gäller brunt. Vill gärna ha ALLT läder i brunt! För det tycker jag är schnyggt! Jag köpte såklart bruna läder/gummityglar till tränset så att det ska matcha fint. Jag vet att jag har svarta tyglar till Bingos bruna träns, men jag löser det vid ett senare tillfälle. Jag snubblade över ett par bruna tyglar till Monia för 30;- på Hööks i Halmstad en gång så jag hoppas kunna göra

om samma ”blunder”. 😉 Monarch fick även ett nytt bett, ett likadant som Bingo för jag gillar verkligen det bettet och det gör även Bingo som förändrades drastiskt när jag bytte betten.

Jag köpte det bettet till Monia egentligen, men eftersom hon får kraterstora skavsår i mungiporna av ”lösa” bettringar så blev det här bettet liggandes på vinden tillsammans med allt annat i hästväg som jag inte längre använder men har köpt.

Då kan man ju undra vad som kan tänkas finnas på min vind i hästväg. Här finns allt från en förbygel storlek shetland till oöppnade ländtäcken. Jag har även diverse travbett, gummiboots och annat smått och gott! Men det allra mesta har Matilda uppe hos Monia.

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.