Häst

Pay n jump!

Imorse åkte vi på pay n jump på Runsten och förutsättningarna var väll inte de bästa. Varken jag eller Monia hade hoppat sen luciahoppningen och i förrgår när jag jobbade svimmade jag när jag delade mat på BB på Södersjukhuset, jag ramlade och slog i huvudet rätt rejält för när jag svimmade ramlade jag med huvudet på en brandsläckare… Så jag var lite mör idag i huvudet då läkaren misstänkte att jag fick en hjärnskakning. Pga det här fick jag inte rida igår och skulle ta det lugnt idag så jag bestämde mig för att vi skulle hoppa 70 och 80cm.

”Tävlingen” gick riktigt segt! Jag höll på och frysa ihjäl på Monia i minusgraderna när jag väntade på vår tur att få komma in i ridhuset och rida fram.  Tillslut fick vi komma in och började hoppa fram. Monia kändes riktigt pigg och började bocka lite när jag skulle fatta galopp som hon aldrig gör annars! Framhoppning gick super och jag kände att jag verkligen kunde hålla ihop henne emot hindrerna.
När vi kom in på banan tände Monia till som hon alltid gör bara att idag var det dubbelt så mycket fart så det var omöjligt att hålla ihop henne vilket resulterade i att det gick så fort så Monia glömde att lyfta på benen i båda klasserna..

I 70cm klassen fick vi ett pet på en kombination eftersom vi kom in alldeles för snabbt och hade för stor galopp så vi inte fick plats inne i kombinationen.
1 80cm klassen fick vi tre pet för då gick det ännu fortare och eftersom det var bara träning så gjorde jag en volt mot ett hinder då vi kom upp i alldeles för hög fart.
Även fast det var inga bra resultat är jag nöjd ändå. Monia stannade inte på något hinder och det fanns ett våghinder som vi aldrig har hoppat förut.
Nu litar jag 100% på att Monia hoppar allt och tvekar aldrig som jag kunde göra förut..

Flätan höll inte transport dit plus två klasser 🙁

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.