Häst

Knepigt…

Jag har de senaste DAGARNA knåpat på Monarchs meritförteckning. En vis kvinna sa till mig

”Hingstens härstamning bedöms nästan lika mycket som individen själv”

Detta har inte förenklat saker och ting för mig, haha. Jag har letat, mailat och sökt överallt efter så mycket information som möjligt. Tack till alla er som har hjälpt mig på ett eller annat sätt!
För er där ute kanske det inte verkar så svårt med dagens it-samhälle, MEN, Monarchs stamtavla på hans pappas sida är VÄLDIGT gammal vilket gör att deras resultat inte finns på internet 🙁 Det är helt enkelt för länge sedan. Jag har dock lyckats luska fram resultat ända tillbaka från 1973 då Monarchs farmorsmor blev BIS på RIKS! Det har tagit ett par dagar men nu ser jag ljuset i tunneln!

Kul kuriosa är ju att Lambay Inver var 25 år när Grafit föddes, 1988, och han i sin tur skulle ha blivit 21 det året som Monarch föddes, 2009… Lambay Inver var född 1963 mot Monarchs 2009, Monarch föddes således 46 ÅR senare…!
Det är 35 år sedan Lambay Inver tävlades sist och det är 12 år sedan Grafit vann sitt sista SM guld!
Det är 39 år sedan Lambay Lady (farmorsmor) vann BIS på RIKS…

Så fort jag har fått den godkänd av min goda vän Helena så ska jag publicera det jag har fått fram här på bloggen. Men än så länge är det locket på 🙂

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.