Häst

Feber…

Bingo var ingen pigg häst när jag öppnade hans boxdörr och skulle ta ut honom. Han såg så pass hängig ut att jag direkt gick och hämtade termometern. 39,1C … Så Bingo hade feber. Jag började direkt känna på hans hals efter någon form av förhöjning av sprutan han fick igår (vet sedan tidigare att de kan reagera med feber av vaccinationssprutan). Hittade en handflats-stor bula som var varm och den ömmade.

Ringde jourveterinären, hon tyckte att jag skulle släppa ut honom och se hur han betedde sig, om han åt eller om han bara stod. Till en början så åt han, men sen stod han i sitt hörn och såg lite halvmosig ut men öronen pekade framåt. När man umgås så mycket med sin häst så märker man direkt när något inte riktigt stämmer.

Ringde veterinären igen 1,5h senare på uppmaning och den veterinären tyckte att han kunde stå inne idag, så han fick komma in. Och visst var han påverkad. Hela han var liksom långsam och hängig. Veterinären trodde precis som jag att han reagerat på vaccinet så det går nog snart över. Ska tillbaka ikväll och tempa honom och fixa hans hovar.

Monarch var lika pigg och glad som vanligt. Han är precis som sin mamma rädd för lera och vill helst inte kliva i de lerigaste ställena på väg till och i hagen… Rätt svårt då allt mest är lerigt… Tempade honom oxå men han hade bara 38,1, så ingen fara! Han blev dock lite ledsen när Bingo fick gå in. När jag körde förbi baksidan av stallet stod han dock nöjt och spanade på tjejerna.

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.