Häst

Kallt, äntligen!

Nu verkar kylan äntligen ha kommit till Växjö. Idag blåste det dock genom märg och ben kändes det som när vi gick ett varv runt Trummen med hundarna. Jag kom till stallet vid 14 tiden kanske och solen sken. Jag ÄLSKAR när solen skiner i stallet och det är kallt det blir så mysigt att gå runt och påta.

Jag mockade och fixade allting och gick ut för att hämta Bingo. Han stod i solen och mös, som vanligt. Han ser ut som en halvdöd valack ute i hagen, till skillnad från Monarch som har svårt att stå stilla! Det syns väldigt tydligt på mina hästar när de mår bra eller när de mår dåligt. Bingo var väldigt nöjd när han fick komma in och när jag tränsade honom. Då fick han en helt annan blick och började gå runt i stallgången. Lyckliga häst som får arbeta! Han blir så lätt uttråkad och det har antingen varit för halt, för blött eller för hårt för att göra någonting. Så jag tänkte ett lättare joggingpass på volten utan att vi båda slog i hjäl oss.

Bingo blir en helt annan häst när han får arbeta, då blir han väldigt framåt och pigg och glad! Verkligen en rolig individ att jobba med. Jag longerade honom lite i trav i ena varvet bara så att han fick röra på sig. Han var jätteglad och gjorde mycket bocksprång och sprattlade mest åt alla håll 🙂 När han hade travat av sig det värsta så tömkörde jag honom lite. Det märktes att det var ett tag sedan vi gjorde det. Efter en liten stund så fattade han dock igen och började svänga och göra halt.

Imorgon är det löshoppning som gäller för hela slanten! Jag hoppas kunna ta några bilder på Monarch eller filmsnuttar!

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.