Häst

Förra hoppträningen

Var ett tag sen jag skrev men jag ska bättra mig, har vart lite mycket senaste tiden bara..

Förra onsdagen var vi på hoppträningen och det gick super! Bästa hoppträningen någonsin. Monia var inte alls lika stressad och stel som hon brukar vara utan hon gick på fint. Vi började att jogga igång hästarna och kände redan då att hon var lugn och rätt mjuk i munnen. När hästarna var lite varmare började vi rida timglaset för att få hästarna smidiga och flytta undan från skänkeln, vi avslutade med en volt där vi red öppna på ena sidan.

Hoppningen bestod av en studsserie som vi även hade använt som travserie med bommar i uppvärmningen. Det var tre studs och sen ett galoppsprång till en oxer. Vi hoppade även några enstaka hinder som vi sedan satte ihop till en bana med studsen.

En utav ponnymammorna kom fram och sa att det verkligen blivit skillnad på Monia och hon har blivit jätteduktig så blev superglad, roligt när andra än bara en själv märker skillnad.

Camilla tyckte det var en bra träning av oss och mellan hinder och så går allt så himla bra där är det perfekt men på de längre sträckorna måste jag rida mer i varje galoppsprång så det inte blir slängigt och så men i helheten är jag jättenöjd! 🙂

Hej jag heter Monia och hoppa är det roligaste jag vet ! 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.