Häst

Hoppträningen igår

Hoppträningen igår gick både bra och midre bra. Vi började att verkligen galopera igång hästarna eftersom det var så kallt och inte be om några större krav, sedan red vi på volter där halva volten skulle vara galoppfattning och avbrott och andra hälften öppna i trav. Monia är mycket lättare att flytta i vänster varv så där gick det verkligen superbra!
Efter att hästarna var varma och mjuka körde vi en ”bannanövning” (inte banövning) Vi skulle rida över tre upphöjda små hinder och byta galopp över, först gick det katastrof då vi aldrig kom rätt på bommen sen gick det super! 

Monia visade äntligen sitt rätta jag som hon är när hon är ute på tävlingsplatser och hoppar dvs det går riktigt fort! Camilla förstod varför jag då ville byta bett för det fanns inte så mycket kontroll och Monia bara ökar. Till nästa gång ska jag pröva med martingal och se om det blir bättre tyckte hon, då kanske Monia kommer ner lite och tar bettet bättre, annars får jag pröva med ett starkare bett. Hon sa att sin unghäst gjorde precis som Monia och då satte hon på en martingal och det blev mycket bättre så ska bli spännande och se om det blir någon skillnad! Hon sa att det var roligt att se att hon verkligen gillar att hoppa i alla fall 😉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.