Häst

Bingo är en stjärna, som vanligt.

Idag var Emelie frisk (äntligen! 🙂 ) Så idag red hon på Bingo igen. Han är m y c k e t bättre på det raka bettet jag köpte. Han är inte lika tramsig med sitt huvud, även om han försöker in i det yttersta. Jag märkte när jag tömkörde honom häromdagen att om jag tar tag i honom ordentligt så slutar han tramsa så mycket med bettet. Han spelar lite Allan minsann. Det roligaste är när han börjar tröttna och gäspar… 😉 Mycket charmig.

Emelie longerade honom varm i ungefär 30 minuter, jag hejjade glatt på genom att stå i dörren och göra tummen upp så fort hon tittade på mig. Jag måste vara den roligaste hästägaren i världen 😉 Sedan satt Emelie upp och Bingo brydde sig inte det minsta faktiskt. Så där har vi gjort väldiga framsteg sedan han satte av mig i gräset i höstas… Emelie övade som vanligt styrning, halt och igång sättning och avsaktning. Han var duktig, han lär sig fort. Emelie fick även själv rida övergångar, även om jag fick gå bakom med pisken och vara lite av en extra skänkel! De var verkligen superduktiga båda två och det syns att Bingo börjar bli mer stadig för han vågar lite mer nu. Riktigt roligt, och han är SNYGG. Vänta ni bara. Emelie skrittade av utan att jag hade Bingo på linan och han skötte sig såklart utan anmärkning. Önskar att alla hästar kunde vara såhär härliga att arbeta med !

Sedan var det lillebrors tur att bli pysslad med. Han hade minsann stått inne i stallet och väntat i säkert en timme nu. Väldigt frustrerande när han vill vara nummer 1 i alla lägen. Det ska helst bara vara han, om jag skulle fråga honom. Han är en väldigt mammagris och har stenkoll på vart jag är, hela tiden. Helst hade han följt med mig överallt bara för att kolla så att jag inte gjorde något roligt som han skulle kunna missa! 🙂 Älskade ponny.

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.