Hingst

Olympic Ferro 1987 – 2005

FerroOlympic Ferro
1987 – 2005
e Ulft (Le Mexico – Perikles – Okänd)
u Brenda
e Farn (Prefekt – Lector)

Ferro kallas  för den ”den holländska sensationen” och är den högst rankade KWPN hingsten i dressyr. Olympic Ferro är topp hingsten i Nederländerna och KWPNs stora stolthet. Olympic Ferro är # 1 på BN World Stallion Ranking för dressyr och är känd som ”the Black Pearl”.

Vid hingstpremieringen i Ermelo år 2000 godkändes sex hingstar, två av dessa var efter Ferro; Paddox och Pyriet. Dessutom har KWPN godkänt ytterligare sex söner till Olympic Ferro; Kennedy, Metall, Negro, Paddox, Pyriet och Osmium. En son till Ferro är godkänd utomlands, Ferrolan.

Olympic FerroDen brittiska AES godkände två söner till Olympic Ferro: Jazz Dancer och Lorenzo.
Han har också en amerikansk-uppfödd son som godkänts in i Oldenburg i Tyskland.
Avkommorna till Olympic Ferro gör mycket bra ifrån sig i både dressyr och hoppning.

År 2002 gick 11 Ferro söner vidare till andra heatet vid hingstpremieringen i  ’s-Hertogenbosch. Ingen hingst har tidigare haft så många vidare till andra delen. Under år 2001 godkändes 2 hingstar efter Ferro av KWPN; Rousseau och Rodium.

Hingsten Metall har stått till förfogande hos Stall Millegarne tidigareOlympic Ferro, den nederländska sensationen i Aachen, tävlade år 2000 i OS och hjälpte hans team att nå ett lag-silver, med 74,92% individuellt. Som tre-åring var han den bästa vid hingstpremieringen i Ermelo, där han uppnådde de enastående resultatet av 6,5 – steg 8,5 – trav och 8,5 galopp. Hans far Ulft, är en son till den store Le Mexiko, som ligger 10a på hopp indexet med 142 poäng. Le Mexico bär Furioso xx blod, vilket ger värde till vilken stamtavla som helst. Ferros mor, Brenda, är en dotter till holsteinern, Farn, som ligger på sjätte plats i hopp index med 146 poäng. Farns son, Nimmerdor, ligger på andra plats hopp indexet med 155 poäng. Olympic Ferro var far till vinnaren av de tre-åriga hingstar vid s’Hertogenbosch år 2000.

Det fanns stora förväntningar på denna charmiga, begåvade svarta hingst som uppnådde titeln ”Keur” år 2000. Han lämnade vackra, typmässiga, begåvade avkommor av högsta kvalitet. Fantastiska överlinjer och ett elegant utseende kännetecknar hans avkommor. Förutom deras dressyr kompetens, är Olympic Ferro avkommorna också duktiga hoppare. Under 2002 hade Olympic Ferro  den högsta poängen på sin gång i den nederländska OS-truppen.

Ferro avled i sviterna av mycket allvarlig kolik den 18 februari 2005.

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.