Häst

Hoppträning

Monia har vart lite jobbig dagarna innan träningen då hon vart brunstig och superpigg så framridningen gick över förväntat bra!
Vi började rida igång hästarna och få dem mjuka och Monia började direkt söka sig neråt. För ett tag sen var det jättesvårt att få Monia söka sig neråt på träningarna då hon bara ville springa fort och hoppa men nu har vi fått in knapparna och hon är mycket lugnare. Hon har nog förstått att hon kommer få hoppa efter uppvärmningen och inte behöva oroa sig för att vi glömmer henne;)
Vi red mycket skänkelvikning snett igenom som vi tidigare haft väldigt svårt med då hon bara velat springa rakt fram och ökat farten men nu börjar det faktiskt bli riktigt fina, duktiga ponny! Vi skulle även flytta hästarna i galopp. Vi red in på medellinjen i trav och flyttade skänkeln, när vi var på medellinjen skulle vi fatta galopp och sedan flytta dom lite i galopput till spåret. Det gick verkligen super så vi fick massor av beröm det var även första gången vi prövade det!

Hoppningen gick sisådär.. jag fick.inte riktigt med henne i svängarna vilket man verkligen behövde då man skulle vända upp på medellinjen i galopp och hoppa en tvåkombination med en galoppbom innan och sedan svänga till olika hål till en oxer där det var tre galoppsprång mellan. Hindrerna stod uppställda som ett Y.
Vi red även på en volt där det var en trestuds som en solfjäder. Jag tycker den övningen är rätt så svår då Monia har så himla stor galopp så det blir rätt trångt för oss så vi måste rida långt ut på bommarna där avståndet blir större, men tillslut så blev det riktigt bra det med.
När vi satte ihop allt till en bana så blev det inte så superbra men efter jag fick tips hur jag skulle hoppa banan bättre så blev det så himla bra!
Jag ska stå upp på dem långa galoppsträckorna och sedan sätta mig lite innan hindret och hålla ihop henne! Sista språnget vi hoppade var verkligen så bra!

Igår skrittade jag Monia och idag ska jag förhoppningsvis rida ut innan hon får vila imorgon för ska jobba på LG hockey games hela dagen så finns inte så mycket tid över då tyvärr 🙁

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.