Häst

Löshoppning 12/2

Monarch kan verkligen vara Dr Jekyll och Mr Hyde. Förra gången vid löshoppade slutade det med att han kraschade totalt och dessutom gav mig en snygg repa i ansiktet.

Även om han var lite obstinat när vi skulle gå på transporten hemma i stallet så gick han på relativt snabbt. Han stod som vanligt som ett ljus väl inne i transporten och vilade på ett bakben. När vi kom fram till ridhuset så stod han snällt och väntade inne i transporten medan vi fällde ner baklemmen och dessutom så stod han snällt och vilade på sitt bakben även fast lemmen var nere och han kunde vända på sig. Duktig ponny! Han var hur lugn och cool som helst inne i ridhuset idag, det gick alltså att skritta 2 hela varv innan jag släppte honom och han fick lösgaloppera, något som tidigare varit lite av en kamp mellan mig och Monarch. Han vet precis vad som gäller i ridhuset numera.

Jag hade bestämt, efter förra gångens totalt katastrof, att han skulle få hoppa studs och med en låg oxer. Så jag började med kryss, räcke, 6.70m och en 70cm oxer. Detta skötte han utmärkt utan att stanna. Han tvekade en gång men hoppade och sedan var det inga problem. Jag höjde oxern successivt till 90, 95 och slutligen 1m. Han skötte 90 och 95 galant inga problem, lika duktig som han alltid brukar vara. Men han gjorde bara 1 språng på 1m för han var verkligen jättetrött. Han skruvade sig över men jag la ingen vikt vid det då han verkligen hade gjort ett bra jobb upp till 1m. Nästa gång blir det fler språng på 1m och 1,05m.

När vi sedan skulle åka hem, så skulle inte Monarch följa med. Han stod snällt halvvägs upp på transporten. Efter mycket om och men och en del svordomar ifrån mig, Alexandra och Emelie så klev han plötsligt på transporten och sedan stod han där snällt igen. Jag tror att det var hotet ”annars får du gå hem” som gjorde susen! 🙂

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.