Häst

Bingo Ballerina och Monarch Fnorcan.

Idag var mina hästar lite egna… Emelie skrittade fram en måttligt motiverad Bingo. Han ser alltid ut som om han ska dö när de skrittar fram. Han går med huvudet mellan frambenen och draaaar benen efter sig. Mycket söt. Sen kastade sig Emelie upp utan någon som helst reaktion från Bingo annat än att han var pigg, pigg pigg! Emelie skrittade ett helt varv på sandbanan och travade ett varv innan jag satte fast inspänningstyglarna. De satt precis lika löst som de alltid gör, men just idag så tyckte Bingo att han satt fast, så UPP PÅ BAKEBENEN for han och dansade runt en stund innan han och Emelie stod på marken igen. Sen var det inget mer med det. Emelie red 2 varv med inspänning och sedan ett varv utan och han var verkligen j ä t t e f i n ♥ Han stod och sov i hagen medan Monarch travade varv efter varv.

Monarch fick komma in och äta lite godis i sin krubba. Han är som sin mamma, han är inte att leka med om han inte har ätit. Så det har vi lärt oss. Så nu får han komma in, kissa och äta lite havre innan vi börjar göra någonting knepigt. Idag slängde jag på honom sadel och hans vanliga träns och han gjorde som vanligt inte någonting. Han lät sig snällt bli båda sadlad och avsadlad och jag spände gjorden ordentligt. Han var så duktig. Jag tog ut honom och longerade honom med sadeln och det var som om han aldrig hade gjort något annat… 😉 Plötsligt rasade det snö från taket !! Det var JÄTTEHEMSKT så han gjorde en brall och sedan tvärstannade han och tittade. Till råga på den fallade snön så kom det en tjej som joggade, har ni hört något så dumt. Dessutom var hon klädd i vitt så hon syntes nästan inte. Detta var mycket förvirrande för Monarch som först nu, 20 minuter senare, märkte att han hade en sadel på ryggen. Han var i alla fall världens bästa ponny, precis som vanligt. Även om han inte skulle följa med in i stallet när vi var färdiga ♥

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.