Häst

Överambitiös.

När jag tittar på bilder av Monarch så tänkte jag tyst för mig själv ”han är ju lika jobbig som Grafit att fotografera, huvudet är alltid skuggat..”. Han är väldigt lik sin pappa, även fast han påminner mycket om sin mamma utseendemässigt.

Han är ganska överambitiös också min 3 åring. Just nu lär han sig kompliment (lånar bilden på Labella, hoppas det är OK med Natalie 😉 ). På ungefär 3 försök så hade Monarch lärt sig att göra en ”cirkusbugning”  (googlebild ägaren får gärna ge sig till känna). På 5e försöket så stod han med knäet i marken, tuggade glatt i sig sin morot och reste sig sedan lugnt och stilla och väntade på nästa kommando. Monarch, du är otrolig. Han börjar lära sig att vänta ut kommandot. Då står han helt stilla en bit ifrån mig med huvudet rakt fram och öronen vinklade på mig. Han hugger inte (som han annars roat sig med) utan han väntar tålmodigt.

Ett utav försöken slutade med att Monarch vek ihop alla sina ben och la sig ned bredvid mig, tuggade i sig moroten (som jag lite chockat gav honom och berömde) sedan reste han sig stilla och väntade igen. Jag önskade i det ögonblicket att jag hade haft en kamera närvarande.

You light up my life.

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.