Häst

Hoppträning-skavsår-sportlov

Hoppträningen i onsdags började super! Camilla som är min tränare och en ponnymamma frågade vad jag hade gjort med Monia för hon var så fin och flyttade skänkelvikningar på diagonalen perfekt!
Jag red även med martingal för första gången på henne och det kändes mycket bättre så ska fortsätta med den! Framhoppningen gick bra, tyvärr så märkte vi att hon hade fått skav i mungiporna i mitten av lektionen, då tog Camilla achenremmen och knöt upp bettet så det inte låg emot men jag vågade inte ta i henne ändå eftersom jag ville inte ”plåga” henne och om man inte kan hålla Monia på hoppningen så går det inte så jättebra 😉 Camilla förstod mig varför resten av hoppningen blev som den blev men berömde oss för framridningen i alla fall!

Nu har jag börjat rida på hackamore i väntan på att munnen läker och jag smörjer in med en jättebra salva som jag fick låna av en i stallet!  När såren försvunnit ska jag börja med vaselin innan jag tränsar, usch känns så hemskt att dom får sår i munnen men kan garantera er att jag absolut inte sitter och sliter och rycker i munnen, skulle ALDRIG ha samvete att göra så mot min älskling!

Nu har jag fått sportlov och det är toppenväder så ska försöka rida ut så mycket som möjligt och om det blir mjukare i marken av slutet i veckan plus att isen försvinner så ska jag rida till en travbana och rida massa galoppintervaller. Lugnet som travbanan heter är superbra! Tror ett varv är 4km och det varierar med rakt spår och backar, Monia älskar att springa där 😉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.