Häst

Monia

Jag hoppade Monia förra veckan med bettet och massa vaselin för att såren hade läkt (Johanna: Jag fick fan läsa meningen 3 gånger innan jag förstod att du bara hade felstavat, så jag antar att såren LÄKT och inte läckt för då blir jag orolig 😉 ) och jag tycker inte hon går bra på hackomore. Hon liksom hänger sig i handen med det och jag orkar ju inte hålla en 400kg ponny i händerna.
Framridningen gick riktigt bra även denna vecka fast vi bara rider ute än så länge men själva hoppningen gick det sämre i då jag inte riktigt får den kontakt jag vill med munnen så jag ska ta Monia till tandläkaren så att det inte är något som är fel där inne i munnen. Både jag och min tränare tror att det kanske kan vara lösningen på det problem vi nu har.

Jag har därefter bara ridit på hackamoret och ridit långa skritturer ute tills vi vet om hon har problem med tänderna, känns snällast så 🙂 Monia älskar att ridas ut på hackamore barbacka i solen och gå och titta på allt som finns. Vi red en lång runda förra veckan tillsammans med en annan ponny bland villor, barn, vägar, lastbilar, bussar, cyklar ja nästan allt som finns ute och Monia bryr sig verkligen inte om något! Så himla skönt med en så trafiksäker häst!

Nu ska vi boka en tid hos tandläkaren så vi ser om allt står till som det ska, jag skulle ändå kolla tänderna till våren sa Nanna.
I vanliga fall har jag hoppträning idag men jag hade kvällsprov i skolan som jag var tvungen att skriva så jag sprang förbi stallet imorse en snabbis och fixade allt då jag inte visste hur lång tid provet skulle ta och det var nog bra det…

Bild från Luciahoppningen på Lucia, ååh nu vill jag hoppa på en pigg Monia 🙁

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.