Häst

Premiär !

Igår red Emelie Bingo nere på banan och lyckades få till hela 4 st galoppsprång. Det var en smått euforisk Emelie som kom travande emot mig efter denna bedrift! Hon satt minsann kvar 🙂 Bingo skötte sig utmärkt hela ridturen och jag är verkligen stolt över dem 🙂 Vi har kommit så långt med Bingo och det känns verkligen super kul. Emelie red till och med Bingo helt själv i fredags, utan att jag var där och han hade varit precis som vanligt.

20120311-092152.jpg
Bingo fick dessutom ha dessa ursnygga blåa lindor som Jannica var en pärla och köpte på Ullared. De satt som en smäck !

En annan premiär utöver BBs galopp var att jag longerade Monarch med sadel och gummisnodd. Till skillnad från ”storebror” (vi kallar faktiskt Monarch för lillebror 😉 ) så tar Monarch det mesta med ro. Han accepterade mycket snabbt att han hade en gummisnodd fäst från sadelgjorden, in genom grimman och över nacken och så tillbaka. Han fattade poängen på en gång. Han var riktigt duktig och höll sig väldigt välbalanserad i traven.
När jag hade longerat honom några varv så hängde Emelie på honom. Han brydde sig knappt över huvudtaget. Han var mest fokuserad på att försöka få av sig Aachenremmen och klia sig i tränset. Han tog till och med några steg med Emelie på ryggen 2 gånger. Super ponnyn! Men han är inte så stor lille Monarch, måste köpa en kortare sadelgjord 😉

20120311-092622.jpg

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.