Erfarenheter

Frågestund

1. Vilka hästar har du ägt?
– Jag har ägt Brolötens Grafit RC 70 och Valorous Philadelphia (såld -11).
Jag äger idag Valorous Monarch och Önnarps Monia RC 1293. 

2. Vad gillar du att göra förutom att vara i stallet?
– Oj, haha gör jag något annat än att vara i stallet? Jag tycker om att umgås med mina vänner. Jag tycker om att forska i stamtavlor. Jag läser gärna deckare (när jag hinner, typ på semestern). Jag uppskattar även att kunna sitta och slappa i soffan. 🙂

3. Hur ser ditt liv ut utanför stallet?
– Jag pluggar 2a året till Sjuksköterska vid Linnéuniversitet något jag verkligen trivs med. Jag jobbar även som vårdbiträde på ett äldreboende i Växjö som heter Borgmästaren. 

4. Hur hinner du med 2 hästar, skola och jobb?
– Planering! Planering, planering, planering! Just nu har jag praktik inom psykiatrin och börjar jag 10:00 så måste jag vara i stallet klockan 7:00 och fodra, släppa ut Monarch och Bingo, mocka och göra i ordning stallet innan klockan 9:00. Sen åker jag hem och duschar innan jag åker till praktiken. Börjar jag 7:00 så förbereder jag fodret i stallet för nästkommande dag så att de kan komma in vid 17 och jag kommer ut vid 18. Jag försöker alltid planera så att jag hinner göra både och. Ibland är jag inte hemma förrän sent på kvällarna men oftast är jag hemma innan 20:00. Det handlar om att prioritera och planera sina dagar! 🙂

5. Dina framtids planer med Stuteri Valorous?
– Först och främst så ska jag plugga färdigt till sjuksköterska. Sen är meningen att jag och Jonas ska flytta till en gård i Kronoberg (eller Halland) där jag kan ha hästarna hemma. Tanken med Monia är att när Matilda har ”ridit färdigt” så ska hon inseminieras med Brolötens Grafit innan hon får komma hem till mig igen. Bingo ska stanna hos mig som stationshingst och meningen är att jag ska köpa honom av Rune. Jag planerar att köpa ytterligare ett avelssto, kanske tillsammans med min goda vän Jannica. Sen är det ju såklart tänkt att jag ska betäcka Monia med Bingo. 

Hoppning | Dressyr Emelie Brolin är ju trots allt min största idol 😉
Hingst | Sto – har idag bara hingstar i stallet 😉 
Lång man | Kort man – LÅNG MAN !!
Fjording | Nordsvensk Varje ras har sitt ändamål 😉
Svart | Skimmel – här hade jag ju velat svara svart-skimmel! 
Pigg häst | Seg häst lättare att bromsa än att gasa?
Stort stall | Litet stall mindre stall, mindre människors viljor som ska överensstämma
Ponny | Häst – haha, föder ju upp ponny!
Ridhus | Ridvolt  – trivs bättre ute! 
Tömmköra | Longera – tömmköra är bland det roligaste jag vet.
Sommar | Vinter
Sadel | Barbacka – har så fruktansvärt dålig balans! 
Bett | Hackamore – är väldigt ovan vid att rida med hackamore! 
Pullargrimma | Remont pullar är inte min grej!  
Spö | Sporrar – lättare att korrigera med ett spö 

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.