Häst

Testat nya hackamoret

Nu har jag prövat hackamoret på Monia och hon började direkt söka sig nedåt, något hon inte gör när man rider med ponnyhacket. Första dagen försökte hon protestera men så gör Monia, hon testar nästan alltid när nya saker dyker upp och ser om hon slipper. När hon gav upp och accepterade situationen så gick det mycket bättre! Ska pröva rida ut en sväng imorgon och se hur hon reagerar då 🙂

Imorgon ska jag även dra ut min syrra så hon kan fota! Jag har lovat Nanna att hon ska få se nya bilder av sin häst. Förhoppningsvis är det finare väder än idag.

Idag hade stona tokfnatt i hagen och stressade upp varandra. Jag ska jobba idag så var i stallet tidigt imorse. Monia och hennes kompisar stod längst längst bort i hagen och när jag börjar gå mot grinden med Monia får andra hästarna panik och galopperar där ifrån och fnyser. Monia blir ju såklart lika uppjagad och stressad och sliter sig ifrån mig. Jag gick bort och hämtade Monia igen och det gick bättre den här gången även fast alla var uppjagade och stressade. Fick ut Monia från hagen och gick in på volten och lugnade ner henne med att jobba henne från marken och gå över bommar, hon var jätteduktig och lyssnade på allt jag bad om så när jag kände mig nöjd så släppte jag in henne igen till sina kompisar. Vet inte vad som flög i deras huvuden idag men alla har ju sina dagar. (-Nanna hon var sådär ”LIVSFARLIG” du vet, haha eller?)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.