Häst

Löshoppning för Monia!

Idag var Monia och jag iväg på löshoppning i ett av ridhusen nära oss. Det var löshoppnings-söndag så man hade en halvtimme på sig att löshoppa själv. När jag kom in i ridhuset såg jag att ena långsidan bara var avspärrad alltså inte likadant som när jag var med och löshoppade Monarch, då avspärrningen är runt om hela ridhuset som en ring men men jag fick göra det bästa av situationen eftersom jag inte skulle hinna sätta upp en ny avspärrning på den korta tiden jag hade.
Monia fick börja springa runt och värma upp, hon tyckte det var jätteroligt att springa runt och bocka och busa. Hindrena var annars uppsatta med det avståndet som Monarch hoppar med så jag gjorde som jag lärde mig senast av Nanna. Helt plötsligt knackar det på dörren och en häst och ryttare kommer in och jag säger att vi löshoppar så det inte går att komma in, jag tänkte att det var några som skulle rida som vanligt men nej de sa att de hade missat sin tid som var innan och undrade om jag var färdig före om de i sånna fall kunde få hoppa något språng då. Jag sa att om jag blir färdig före så är det såklart att de får fortsätta på min tid men de verkade inte fatta att de då skulle vänta utanför ridhuset och inte i så vi fick säga till dem att de inte fick vara inne i ridhuset så länge när de väntade, hur kan man tro att man kan vara det för det första när en främmande häst springer runt och löshoppar?
Monia var i alla fall superduktig fast hon var rätt busig och i början ganska ofokuserad men så fort vi höjde hindrena mer så började hon koncentrera sig.
En kvinna från mitt stall kom ner och hjälpte mig vilket nog var tur eftersom varken min mamma eller min pojkvän som var med vågade vara nere på marken när Monia var lös och bockade runt hehe…
Monia hoppade super, rev aldrig eller stannade. När vi kom upp på en meter hoppade hon så bra och HÖGT över så jag tyckte det räckte, man ska ju sluta på topp har jag lärt mig! Det här var ju bara en kul grej för omväxlingens skull så jag är nöjd över dagen.

Max eller G som han kallas dvs min pojkvän var med och fotade men som vanligt så gick det sådär..

Eller liksom vad ska det här föreställa, står hon eller ligger ner?

 

 

 

 

 

Fick två bilder på när hon hoppar… den ena är den hääääär

 

 

 

 

 

 

Och den andra den häääär… Bra va?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trött blev man i alla fall tillslut!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.