Häst

Hoppträning

Hoppträningen ikväll skulle jag kunna leva på väldigt väldigt länge! Det gick så himla bra!
Camilla tyckte jag skulle prova rida på det tredelade bettet den här gången men ha med hackamoret utifall hon skulle vara dålig i munnen men det kändes jättebra med bettet i munnen, hon var mjuk och drog inte alls eller sög fast i bettet.

Vi var bara tre på träningen vilket var jätteskönt!  Vi började att värma upp hästarna som vanligt med att trava fram dem och flytta dem på spåret och få in framdelen. När hästarna hade galopperat igång började vi rida på en åtta med två bommar på diagonalen som vi skulle byta galopp över. Monia och jag satte alla när vi red på åttan och hon verkligen taggade till även fast det bara var små bommar.
När galoppbytet funkade började vi att hoppa fram på olika linjer. Jag fick börja att vara draghjälp igen en gång över varje linje för att visa ena ponnyn att ”skrämsel” hindrena inte är farliga, Monia kollar inte ens utan hoppar allt, så himla skönt! Efter vi hade visat busponnyn hur man ska hoppa så höjde Camilla hindrena till oss. Hindrena låg på 90cm och det gick riktigt bra. Camilla sa att eftersom vi har tagit det lite lugnt ett tag så ville hon inte höja max till oss så jag tror hon tycker vi är redo för högre höjder nu 😉

Efter vi hoppat alla linjer så satte vi ihop de olika linjerna till en stor bana och det gick perfekt! Vi hoppade 90cm felfritt och jag är så nöjd över Monia. Camilla tyckte hon verkligen var positiv idag och det var bland de bästa gångerna jag hoppat för henne. Det är alltid roligt med positiv feedback och att andra tycker det ser bra ut och inte bara en själv, hon tycker även att jag blivit mycket tuffare i min ridning också och vågar mer så det var superkul att höra!
Hon tyckte även det var synd att vi inte kunde följa med på pay n jumpen på söndag som många i min grupp ska på men jag ska ju till Monarchs hingstpremiering berättade jag 😉
Monia och jag har verkligen förändrats på den här tiden vi har hopptränat och tagit ett stort steg framåt i våran ridning, vi har verkligen vuxit med varandra. Från början när vi började hoppa så var hon jättespänd och ville bara springa på hindrena, hon var för spänd för att gå i form och helt plötsligt kunde hon testa mig och smita bredvid hindrena, hon hoppade fint men det märktes att det var mycket nytt. Idag skulle hon aldrig tänka tanken att smita bredvid hindret eller stanna. Hon är även så himla mycket lugnare och avslappnare och kan gå i form hela lektionen nu utan konstigheter. Jag är så himla glad <3

Nu ska jag drömma om Monias och mina fina hopp,
BARA tre dagar kvar nu! <3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.