Häst

Ridläger i Getinge

Resan till Getinge gick bra. Bingo klev rätt på transporten hemma men bankade mycket missnöjt nästan hela vägen till Getinge. Vid ett tillfälle så ryckte hela bilen till och jag hann tänka, jaha hoppade han bommen nu? Men i nästa sekund så stod han och bankade igen. Så, så länge han bankar så hänger han ju inte på bommen, för då kan han ju inte banka i golvet. Problemet löst.

Jag mötte upp Jannica vid gårdsknuten och så lastade vi av Bingo. Han var bara hyggligt uppblåst. Såg ut som om han var 3-5 cm större och precis allting var potentiella hot. Sedan släppte vi honom på Jannicas leråker där han plaskade runt ett tag. Han var verkligen dränkt i lera.

Jag har lånat en County Connection 17″ x-wide dressyrsadel med mig från Växjö Ridsport. Den satt som en dröm. Den var verkligen som gjuten för Bingo (och för mig med för den delen). Det tråkiga är att den kostar 23 000 kr… Vore roligt om jag kunde hitta en begagnad… Hittat en men den är 17,5″ känns lite stort om jag ska kunna ha den på Monarch också som är om något, kortlinjerad.

Vid 17 igår så tänkte vi att jag skulle rida ett pass på Bingo. Spänd börjar nog inte ens att förklara hur spänd han var. Han var verkligen som en fiolsträng det är ett under att jag kom upp överhuvudtaget. Han fick trava fram på lina för han var så fruktansvärt stressad av situationen att det inte var ens i närheten möjligt att sitta upp så som vi har gjort hemma. Så detta har varit mycket nyttigt för lille Bingo. Efter att han hade fått rasa av sig det värsta så kunde jag sitta upp. Det var som att sitta på en dynamitlåda. Både jag och hästen var spända så det tog en stund innan jag släppte Jannica in på livet. Vi fokuserade vi väldigt mycket på att hitta takten. Bingo blir hastig och jag hamnar ur balans. Så det var mycket bara rida på spåret och hitta och bibehålla takten i och ur kurvorna och att han inte ökade på långsidorna. Efter det försökte vi oss på att flytta lite åt sidan och sedan avslutade jag med att galoppera ett par varv. Sedan var Bingo väldigt trött.
Mot slutet var han verkligen jättefin.

Nu vid 9 så red jag ett pass till. Han var lugnare men det kändes säkrast att trava fram honom lite på lina innan jag satt upp. Vi gjorde några försök att sitta upp men det var mest luftakrobatik på gång då så jag tog det säkra före det osäkra. Jag red mestadels serpentiner och volter i serpentinerna för att försöka få honom helt lösgjord och med mig. Han har en svagare vänstersida så då blir han rak och stel och jag har en tendens att preja honom med innerhanden när han flyter för långt in. Känns som om vi är ungefär lika gröna Bingo och jag.

I eftermiddag kommer Rune (ägaren till Bingo) och kanske även hans fru och fikar och ska titta på när jag rider Bingo. Rune var här redan en stund igår och tittade och han var väldigt nöjd vilket känns otroligt roligt. Vi ska se om vi kan försöka få till några bilder i eftermiddag, vet att det finns några där ute som vill se ridbilder på mig och Bingo! 🙂

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.