Häst

Första betäckningen avklarad!

Eftersom jag aldrig tidigare betäckt med Bingo så måste jag erkänna mig lite nervös när Alfiglia glatt visade brunst och vi skulle ta ut honom. Men han var verkligen så himla snäll. Han gick snällt med mig efter att vi visat stoet för honom inne i stallet. En av anledningarna till att jag var lite nervös var för att jag ”på ryktensvägen” hört att Bingo skulle vara ”helt vild” eller ”nästan ohanterbar” vid betäckning. Detta bevisade han dock motsatsen… Men slutsumman blir ju att jag hädanefter inte ska lyssna på vad andra säger. 🙂

Först så tränsade jag Bingo med det träns som han ALLTID efter idag kommer att betäcka i. Sedan ställde jag in honom i Monarchs box. Varför Monarchs box undrar ni nu? Jo det för att det är den boxen som är närmast dörren, alltså lämpligast att ha hingsten i. 🙂 Sedan hämtade vi Alfiglia och ställde henne utanför boxen så att Bingo fick nosa på henne och då visade hon väldigt klar brunst.

Vi ledde ut Alfiglia och sedan kom jag efter med Bingo. Det är inte ovanligt att stoet blir lite skrämd av hingsten första gången så hon hoppade åt sidan så Bingo fick börja om. Efter första språnget insåg jag att Alfiglia (154cm) var lite för stor för Bingo (143) så vi fick ställa henne i en nedförsbacke. Där stod hon jättesnällt och Bingo kunde vänta tills jag lät honom hoppa på igen. Han var verkligen hur duktig som helst.

Väl inne i stallet så verkade det som om polletten äntligen fallit ner för Bingo Bell för väl där inne var han plötsligt hingst på riktigt. Till hans stora besvikelse så var boxgrannen fortfarande bara Monarch… 😉

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.